ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κλίντον συζητά με τους συμβούλους της για την εθνική ασφάλεια

Η εθνική ασφάλεια αποκτά κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Χίλαρι Κλίντον είχε σειρά τηλεφωνικών διαβουλεύσεων με τους συμβούλους της σε θέματα εθνικής ασφάλειας μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου στις ΗΠΑ, που αναζωπύρωσαν τους φόβους για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης σε αμερικανικό έδαφος, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ την καταγγέλλει για τις πολιτικές επιλογές της που έκαναν τις ΗΠΑ λιγότερο ασφαλείς, όπως δηλώνει.

Ζήτημα αιχμής, η εθνική ασφάλεια

Η εθνική ασφάλεια αποκτά κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία, με τους δύο προεδρικούς υποψηφίους να προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους για την ουσιαστική ικανότητά τους να προστατέψουν τις ΗΠΑ από το ενδεχόμενο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αμερικανική εθνική ασφάλεια ήρθαν στο προσκήνιο μετά τον τραυματισμό 29 ανθρώπων από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό το βράδυ του Σαββάτου στο Μανχάταν, τον τραυματισμό δέκα ανθρώπων κατά την επίθεση με μαχαίρι ενός άνδρα σε εμπορικό κέντρο στη Μινεσότα, τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών που δεν είχαν εκραγεί τη Δευτέρα στο Νιου Τζέρσεϊ.

Τηλεφωνικές διαβουλεύσεις

Η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον γνωστοποίησε ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών είχε τηλεφωνική συνομιλία με την πρώην υφυπουργό Αμυντικής Πολιτικής των ΗΠΑ Μισέλ Φλουρνόι, τον πρώην υποδιευθυντή της CIA Μάικ Μορέλ κι άλλους συμβούλους της επί θεμάτων ασφάλειας. “Δεν πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να πάρουμε τα όπλα στα χέρια μας. Δεν πρέπει να συγκρουόμαστε γύρω από ακραίες προτάσεις που οδηγούν στον αποπροσανατολισμό των προσπαθειών μας. Αυτό εξυπηρετεί τους τρομοκράτες", τόνισε η Κλίντον.

Είχε προγραμματιστεί ότι τις τηλεφωνικές διαβουλεύσεις θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα ΜΜΕ αλλά όταν κλήθηκαν οι δημοσιογράφοι, δεν υπήρχε ήχος. Το επιτελείο της Κλίντον δημοσιοποίησε αργότερα σημειώσεις με το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Έμφαση στην ανάλυση των πληροφοριών

Η Χίλαρι Κλίντον τόνισε την ανάγκη καλύτερης συλλογής κι ανάλυσης πληροφοριών που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, αλλά και την επιτακτική ανάγκη οργάνωσης νέου πλαισίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το κοινωνικό φαινόμενο της διαδικτυακής στρατολόγησης υποψηφίων τρομοκρατών.

Η εμπειρία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίας και το FBI μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 είναι δηλωτική της άμεσης προτεραιότητας για ουσιαστική επεξεργασία των πληροφοριών ασφάλειας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, αναφέρει το επιτελείο της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση