ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ΗΠΑ διαμεσολαβούν για την επίλυση του Κουρδικού

Νέα πρωτοβουλία για την κατάπαυση του πυρός στο εσωτερικό της Τουρκίας

Μια σημαντική λεπτομέρεια έρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας στο περιθώριο του νέου κύκλου συνεδριάσεων του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν νέα πρωτοβουλία για την κατάπαυση του πυρός στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες «Κ» από καλά ενημερωμένες τουρκικές και κουρδικές πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο Κουρδικό Ζήτημα, η Ουάσιγκτον συνομιλεί με Τουρκία και κουρδικό κίνημα για την επανέναρξη των συνομιλιών για την τελική, ειρηνική επίλυση του Κουρδικού Προβλήματος.

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ λαμβάνουν σε διάφορα επίπεδα και παρασκηνιακά. Μηνύματα από την Ουάσιγκτον φτάνουν στο νέο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας και στην ένοπλη πτέρυγα του κουρδικού κινήματος.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας μας δείχνουν ότι η αμερικανική πλευρά επισημάνει στις εμπλεκόμενες πλευρές την «προτεραιότητα» της Δύσης και των συμμάχων της στην Μέση Ανατολή: Καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και του θρησκευτικού εξτρεμισμού. Για την επίτευξη αυτού του στόχου οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ο διάλογος και η συνεργασία στους κόλπους της δυτικής συμμαχίας είναι μονόδρομος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, Ουάσιγκτον, Άγκυρα και κουρδικό κίνημα δεν επιβεβαιώνουν τα προαναφερόμενα. Ωστόσο, η πολιτική πτέρυγα του κουρδικού κινήματος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της επιστροφής στο τραπέζι των συνομιλιών μετά και το τελευταίο μήνυμα του Αμντουλλάχ Οτζαλάν.

Τέλος, οι πηγές μας αναφέρουν ότι το Κουρδικό Ζήτημα είναι ένα ζήτημα που θα έρθει στο προσκήνιο των επαφών του Τούρκου Προέδρου στην Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X