ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σόιμπλε: Να μάθουμε στον Τζόνσον τη Συνθήκη της Λισαβόνας

Μισέλ Σαπέν: «Οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμες»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον ο οποίος είπε πρόσφατα ότι «είναι απόλυτη βλακεία» πως υπάρχει ένας αυτοματισμός μεταξύ της πρόσβασης στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά και στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων. Ο Τζόνσον δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι εκτιμά πως οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται και να εργάζονται ελεύθερα όπου θέλουν και μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

«Η εσωτερική αγορά της Ευρώπης έχει να κάνει με τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: την ελευθερία της κυκλοφορίας προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίων. Εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι να στείλουμε στον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ένα αντίτυπο της Συνθήκης της Λισαβόνας», όπου μπορεί να διαβάσει ότι υπάρχει μια σχετική συνάφεια ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Βερολίνο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως εν ανάγκη θα έκανε τις απαραίτητες εξηγήσεις και στα αγγλικά στον Τζόνσον. «Αν είναι επιθυμητή η διασαφήνιση, μπορούμε να πάμε και οι δύο και να τον βοηθήσουμε με τα καλά αγγλικά μας» δήλωσε σκωπτικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μισέλ Σαπέν. «Οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Αν επιθυμεί κάποιος να συνεργαστεί με την Ευρώπη πρέπει να τηρεί και τις τέσσερις ελευθερίες ταυτόχρονα. Αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό» ξεκαθάρισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση