ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Πάρτι» στο Twitter με το... συνάχι του Tραμπ

#Trumpsniffle, #TrumpsSinuses και #TrumpSniff κάποιες από τις σαρκαστικές ονομάσιες

Kathimerini.gr

Παρότι ηττημένος στο ντιμπέιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ «κέρδισε» τη μάχη της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς το εμφανές συνάχι του διαδόθηκε ευρέως στο Διαδίκτυο και κυρίως στο Twitter, υπό σαρκαστικές ονομασίες όπως #Trumpsniffle, #TrumpsSinuses και #TrumpSniff.

Ο 70χρονος μεγιστάνας «ρουφούσε» τη μύτη του επανειλημμένως κατά τη διάρκεια της πρώτης αναμέτρησής του με τη Χίλαρι Κλίντον, αυξάνοντας όλο και περισσότερο τις σχετικές διαδικτυακές κοινοποιήσεις και τα κοροϊδευτικά σχόλια και δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρον για το ποια είναι η αιτία που «τρέχει» η μύτη του.

Ωστόσο, το πρωί της Τρίτης, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δήλωσε τηλεφωνικώς στην εκπομπή «Fox & Friends» του καναλιού Fox News πως δεν είναι καθόλου κρυωμένος ούτε έχει κάποια αλλεργία που προκαλεί συνάχι, αναφέροντας ότι για τη λανθασμένη αυτή εντύπωση ευθύνεται το χαλασμένο μικρόφωνό του, το οποίο θεωρεί ότι πιθανώς του δόθηκε σκόπιμα, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι εξωτερικές δυνάμεις συνωμοτούν εναντίον του. «Αναρωτιέμαι: ήταν αυτό σκόπιμο;», ανέφερε συγκεκριμένα ο μεγιστάνας, τονίζοντας ότι το μικρόφωνο, παρότι ήταν εξαιρετικά κακό, «ήταν όσο καλό χρειαζόταν για να ακούγεται η αναπνοή μου, καθώς δεν υπήρχε συνάχι». Επίσης, το ζήτημα της υγείας του δισεκατομμυριούχου δεν τέθηκε στο ντιμπέιτ από την αντίπαλό του ούτε σχολιάστηκε από την καμπάνια του υποψηφίου.

Μολαταύτα, αρκετοί χρήστες του Twitter βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν στον Τραμπ σχετικά με τις πολλαπλές αναφορές του στην υγεία και τις αντοχές της Χίλαρι Κλίντον, η οποία στις αρχές του μήνα νόσησε από πνευμονία, εγείροντας πλήθος σχολίων από την καμπάνια του αντιπάλου της για την ικανότητά της να αντεπεξέλθει στο προεδρικό αξίωμα. «Ανησυχώ για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ – μήπως το συνάχι του είναι σύμπτωμα κάτι σοβαρότερου;», αναρωτήθηκε σαρκαστικά, για παράδειγμα, ο χρήστης του Twitter Σκοτ Τσάρτον. O πρώην κυβερνήτης του Βερμόντ και υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον, Χάουαρντ Ντιν, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κοινοποιώντας το παρακάτω σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό: «Παρατηρήστε τον Τραμπ να ρουφάει συνεχώς τη μύτη του. Χρήστης κοκαΐνης;».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, η συγκεκριμένη τηλεοπτική αναμέτρηση, την οποία θα ακολουθήσουν άλλες δύο το διάστημα πριν από την εκλογική αναμέτρηση στις 8 Νοεμβρίου, υπήρξε το πιο πολυσυζητημένο πολιτικό γεγονός στην ιστορία του Twitter, με τον Τραμπ να αποσπά το 62% της προσοχής στη σχετική συζήτηση. Αντιστοίχως, στο Facebook οι συζητήσεις σχετικά με τον Τραμπ αποτέλεσαν το 79% των συνομιλιών σχετικά με το ντιμπέιτ, καθώς με την πρώην Πρώτη Κυρία ασχολήθηκε μόλις το 21% των χρηστών.

Παρ’ όλα αυτά, η Χίλαρι Κλίντον ήταν εκείνη που κέρδισε τα περισσότερα θετικά σχόλια στο Διαδίκτυο, καθώς, όπως αναφέρει η εταιρεία ανάλυσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Zoomph, στατιστικά κάθε αρνητικό σχόλιο για το πρόσωπό της αντιστοιχούσε σε ενάμισι θετικό, έχοντας αναλογία ένα προς ενάμισι, εν αντιθέσει με τον Τραμπ, για τον οποίο τα θετικά σχόλια ήταν ισάριθμα με τα αρνητικά, έχοντας αναλογία ένα προς ένα. Τέλος, ο διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα όπως η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, η ενέργεια, το περιβάλλον, η τρομοκρατία και η οπλοκατοχή.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ, αλλά και τα σαρκαστικά σχόλια των πολιτικών προσωπικοτήτων δεν είχαν τέλος. Η βουλευτής Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν δίστασε να χλευάσει την κώμη του Τραμπ λέγοντας ότι καμία γυναίκα υποψήφιος «δεν θα τη γλίτωνε» με τέτοιο μαλλί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X