ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έληξε η κρίση Γερμανίας- Τουρκίας για το Ιντζιρλίκ

Γερμανοί βουλευτές μεταβαίνουν στη βάση την Τετάρτη

ΚΥΠΕ

Λήγει η κρίση μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας στο θέμα της βάσης Ιντζιρλίκ έπειτα από άδεια που έδωσε η Άγκυρα σε αντιπροσωπεία έξι Γερμανών βουλευτών να επισκεφτούν τη βάση την ερχόμενη Τετάρτη.

Η αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείται από μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, θα επισκεφτεί τους Γερμανούς στρατιώτες οι οποίοι εκτελούν τα στρατιωτικά τους καθήκοντα στη βάση Ιντζιρλίκ. Πηγές των τουρκικών πρακτορείων ειδήσεων αναφέρουν ότι πριν την επίσκεψη η αντιπροσωπεία των βουλευτών θα έχει στην Άγκυρα επαφές με τον τουρκικό Υπουργείο Άμυνας και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Στη βάση Ίντζιρλικ εκτός από τους Γερμανούς στρατιώτες θα δουν και τους Αμερικανούς και Τούρκους στρατιώτες.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν ενταθεί έπειτα από τις 2 Ιουνίου του 2015 που η γερμανική Βουλή πέρασε νομοσχέδιο για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Από τότε η Τουρκία δεν επέτρεπε την επίσκεψη γερμανικής αντιπροσωπείας στην βάση Ιντζιρλίκ. Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι πλέον η Γερμανία έχει εκπληρώσει τον όρο που έθεσε η Άγκυρα, δηλώνοντας ότι η απόφαση που λήφθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο δεν έχει νομική ισχύ.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση