ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο συριακός στρατός προελαύνει στο Χαλέπι

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατηγικής σημασίας κτήρια στο κέντρο του Χαλεπιού

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο συριακός στρατός προελαύνει σήμερα στο κέντρο του Χαλεπιού, αφού ανακατέλαβε από τους αντάρτες πολλά κτίρια έπειτα από σφοδρές οδομαχίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατηγικής σημασίας κτίρια στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, στο κέντρο του Χαλεπιού, και προχωρούν προς άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών πιο βόρεια, επισημαίνει το Παρατηρητήριο.

Αν ο στρατός καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του τη συνοικία Μπουστάν αλ Μπάχα και άλλες συνοικίες που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών στο βόρειο Χαλέπι, η παρουσία των εξεγερμένων θα περιοριστεί σε μια μικρή περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.

Ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας εξαπέλυσε στις 22 Σεπτεμβρίου μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη των περιοχών του Χαλεπιού που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.

Στο νότιο τμήμα της πόλης, η συνοικία Σέιχ Σάιντ ήταν στόχος σφοδρών αεροπορικών επιδρομών από τον στρατό στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στο ανατολικό Χαλέπι κόστισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα παιδί, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Από την πλευρά του το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 ακόμη τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των ανταρτών στο δυτικό Χαλέπι.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός της χώρας του είναι σε θέση να απομακρύνει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) από τη βόρεια Συρία, «όπως έκανε με το Ισλαμικό Κράτος», ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν νέες διαδογματικές συγκρούσεις στο Ιράκ μετά τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Γιλντιρίμ επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία θα συνεχιστούν μέχρις ότου «όλες οι τρομοκρατικές ομάδες» γύρω από την πόλη αλ Μπαμπ να εκδιωχθούν, ενώ πρόσθεσε ότι η κουρδική πολιτοφυλακή έχει καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μετά την απομάκρυνση του ΙΚ από τη βόρεια Συρία.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα σχέδια που καταρτίζονται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για μια επιχείρηση ανακατάληψης της ιρακινής πόλης της Μόσουλης από το ΙΚ δεν είναι ξεκάθαρα. Εξήγησε μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος η πόλη να γίνει θέατρο νέων διαδογματικών συγκρούσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση