ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουλάχιστον 140 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη

Η ανθρωπιστική κοινότητα είναι σοκαρισμένη από τις αεροπορικές επιδρομές

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τραγωδία χθες στην Υεμένη. Τουλάχιστον 140 οι νεκροί και πάνω από 525 οι τραυματίες, από αεροπορικές επιδρομές εναντίον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στην πρωτεύουσα Σαναά.

Σύμφωνα με τον συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για την Υεμένη, η ανθρωπιστική κοινότητα είναι σοκαρισμένη και εξοργισμένη από τις αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο ένα δημόσιο χώρο όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε μια επικήδεια τελετή.

Οι αντάρτες Χούτι επέρριψαν την ευθύνη στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που ηγείται η Σαουδική Αραβία, αλλά με ανακοίνωσή του ο συνασπισμός διέψευσε ότι πραγματοποίησε χθες αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά.

Η αραβική συμμαχία στην Υεμένη, υπό Σουδαραβική καθοδήγηση, δηλώνει μάλιστα έτοιμη να συνεργασθεί με τις ΗΠΑ για μία «άμεση» έρευνα των συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν οι αεροπορικές επιδρομές που προκάλεσαν χθες 140 νεκρούς πολίτες στη Σανάα.

«Μία άμεση έρευνα θα οργανωθεί κι η ομάδα των ερευνητών είναι έτοιμη να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της αμερικανικής πλευράς. Οι ερευνητές θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν τις στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα και στα περίχωρα και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν άμα το πέρας των ερευνών», τονίζει η συμμαχία σε ανακοινωθέν της που μεταδόθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας από το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.

Η συμμαχία εκφράζει επίσης «τα συλλυπητήριά της» στις οικογένειες των θυμάτων και χαρακτήρισε «θλιβερό και οδυνηρό το συμβάν που σημειώθηκε το Σάββατο στη Σανάα».

Επίσης διευκρινίζει πως πολιτική της είναι να δίνονται στους κυβερνήτες των μαχητικών αεροσκαφών «σαφείς οδηγίες ώστε να μη γίνονται στόχοι οι πολίτες και να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγεται κάθε κίνδυνος για τη ζωή πολιτών».

Πάντως ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επανεξετάσουν άμεσα την στήριξη τους στον αραβικό συνασπισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X