ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης καλεί σε επιθέσεις ενάντια στην Σ. Αραβία

Απηύθυνε έκκληση για κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του κοινού εχθρού της χώρας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο ισχυρός πρώην πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, βασικός σύμμαχος του κινήματος των σιιτών ανταρτών Χούτι που διευθύνουν τη χώρα, απηύθυνε έκκληση για κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του κοινού εχθρού της χώρας, της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Σαλέχ, ένας πολιτικός ο οποίος διατηρεί την επιρροή του στον στρατό της Υεμένης, μίλησε μια μέρα μετά από την αεροπορική επίθεση της Σαουδικής Αραβίας σε κηδεία στη Σαναά όπου τουλάχιστον 155 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο συνασπισμός που μάχεται υπό την Σαουδική Αραβία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση η οποία πιστεύεται ότι είναι μια από τις πιο θανατηφόρες που έχουν πραγματοποιηθεί στον 18μηνο πόλεμο όπου 100.000 άνθρωποι περίπου έχουν σκοτωθεί.

«Καλώ όλους τους άνδρες αυτού του έθνους να απαντήσουν σε αυτήν την επιθετικότητα που επέδειξε η Σαουδική Αραβία με όλες τους τις δυνάμεις» δήλωσε ο Σάλεχ σε τηλεοπτική ομιλία του.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες πολίτες της Υεμένης, πολλοί εξ αυτών οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν στην έδρα του ΟΗΕ στη Σαναά σήμερα Κυριακή ζητώντας να διενεργηθεί διεθνής έρευνα που θα καταδείξει το ποιος κρύβεται πίσω από την χθεσινή αεροπορική επιδρομή.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έχει καταδικαστεί από τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X