ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Lady and the Trump: Αντιδράσεις προκαλούν οι νέες δηλώσεις Τραμπ

«Κλειδώστε την μέσα», η ανάρτηση Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ομοβροντία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα βάλει την Χίλαρι Κλίντον στη φυλακή εάν εκλεγεί πρόεδρος.

Απαντώντας στην αναφορά της Κλίντον ότι «είναι πολύ καλό ότι κάποιος με το θυμικό του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι επικεφαλής της Δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα». Ο Τραμπ απάντησε «γιατί τότε θα ήσουν φυλακή».

Η δήλωση που προκάλεσε ένταση στην αίθουσα του δεύτερου ντιμπέιτ, και έγινε με αφορμή τον ιδιωτικό σέρβερ -και όχι του Υπουργείου Εξωτερικών- που χρησιμοποιούσε για την αλληλογραφία της η Κλίντον κατά τη θητεία της στο Στέιτ Ντιμπάρτμεντ θέμα που προσπαθεί εδώ και μήνες να εκμεταλλευθεί το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο. «Aν ήμουν στην εξουσία θα ήσουν φυλακή» συνέχισε ο δισεκατομμυριούχος, απευθυνόμενος στην ανθυποψηφιά του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα ορίσει ειδικό εισαγγελέα για τη διεξαγωγή έρευνας κατά της αντιπάλου του. «Εάν νικήσω, θα δώσω διαταγή στον υπουργό μου της Δικαιοσύνης να ορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ρίξει φως στο θέμα σας, διότι ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα ψέματα, ποτέ δεν υπήρξαν τόσα κρυμμένα πράγματα», είπε. Mάλιστα,

«Είναι πραγματικά καλό που κάποιος με το ταμπεραμέντο του Ντόναλντ Τραμπ θα επιφορτισθεί με την τήρηση των νόμων στης χώρα μας. Και εδώ ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά για φυλακή σε μία υπόθεση στην οποία η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν θεώρησε ότι πρέπει να δώσει συνέχεια, απάντησε η Κλίντον.

Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος έχει αναρτήσει μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter με την επίμαχή δήλωσή του και hashtag (ετικέτα) «κλειδώστε τη μέσα».
Αυτή η απειλή για τη φυλάκιση ενός πολιτικού αντιπάλου σε περίπτωση εκλογικής νίκης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων του δημοκρατικού , αλλά και του ρεπουμπλικανικού, στρατοπέδου.

«Οι υποψήφιοι νικητές δεν απειλούν να ρίξουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους», δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος του προέδρου Τζορτζ Μπους Αρι Φλέισερ στο Twitter. Ενας πρόεδρος δεν απειλεί με δικαστική δίωξη έναν πολίτη, εδώ ο Τραμπ βρίσκεται εν αδίκω».

«Ποιος θα δεχόταν να είναι υπουργός Δικαιοσύνης ενός προέδρου που πιστεύει ότι μπορεί να προκαλεί διώξεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων;», αναρωτήθηκε ο Ντέιβιντ Φραμ, ένας από τους λογογράφους του Τζορτζ Μπους.

Από το στρατόπεδο Δημοκρατικών, ο Ερικ Χόλντερ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, χαρακτήρισε «επικίνδυνο/ακατάλληλο» τον Τραμπ.

Στους New York Times, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν έγραψε: «ας είμαστε ξεκάθαροι, ένας υποψήφιος για την προεδρία μόλις υποσχέθηκε να βάλει στη φυλακή τον αντίπαλό του εάν νικήσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα».

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση