ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δυσαρέσκεια Άγκυρας για την Χίλαρι Κλίντον

Αναφορικά με δηλώσεις της Κλίντον για στρατιωτική ενίσχυση των Κούρδων στη Συρία

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται τις τελευταίες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα για την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία.

Μια νέα δήλωση της Χίλαρι Κλίντον, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας της, προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα, η οποία στηρίζει τις ελπίδες της στην εκλογή της τέως Υπουργού Εξωτερικών στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι θα μπορούσε να μελετήσει σχέδια που αφορούν την στρατιωτική ενίσχυση των Κούρδων της Συρίας. Η συγκεκριμένη πληροφορία κάνει τον γύρω των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν κρύβει την δυσαρέσκεια της απέναντι στην νέα κίνηση της κ. Κλίντον. Πρώτος, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ εξωτερικεύει την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης του. Ο κ. Γιλντιρίμ αναρωτιέται για το τι είδους σύμμαχος της χώρας του είναι οι ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχωρά ένα βήμα πιο πέρα. Ο ίδιος στέλνει μια αυστηρή προειδοποίηση στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον ίδιον, σε περίπτωση που τελικά οι ΗΠΑ αποφασίσουν να προχωρήσουν στον δρόμο που ανοίγει η κ. Κλίντον, οι ΗΠΑ θα είναι πλέον μια χώρα που παρέχει υποστήριξη και βοήθεια σε μια «τρομοκρατική οργάνωση».

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Κόμμα Πατρίδα, το οποίο ξεχωρίζει με την εθνικιστική και κεμαλιστική ρητορική του και βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν από την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, φέρνει στο προσκήνιο έναν νέο ισχυρισμό.

Ο ηγέτης του κόμματος, Ντογού Περίντσεκ ισχυρίζεται ότι το κουρδικό κίνημα εξαπολύει νέο κύμα επιθέσεων με όπλα που παρέχονται από τις αμερικανικές βάσεις της Τουρκίας, του Ιράκ και της Συρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X