ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Κατοχική δύναμη» για τον Άσαντ η Τουρκία

H τουρκική επιχείρηση στα εδάφη της Συρίας είναι εισβολή επισημαίνει ο Σύρος Πρόεδρος

Τρίτη χώρα-μέλος του ΟΗΕ κατηγορεί την Τουρκία με το πρόσχημα της εισβολής στα εδάφη της. Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασάντ, μιλώντας στην ρωσική εφημερίδα Πράβτα, ασκεί δριμύτατη κριτική στην Τουρκία. Δηλώνει ότι η Τουρκία έχει εισβάλλει στην χώρα του. 

«Είτε μιλάμε για μια μικρή περιοχή είτε για μια μεγάλη στην Συρία, η τουρκική επιχείρηση είναι μια εισβολή», τονίζει ο κ. Ασάντ. Ο Πρόεδρος της Συρίας ασκεί κριτική στην Άγκυρα με αφορμή τις εξελίξεις στο Τζαράμπλους.

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο κ. Ασάντ αναφέρει ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με τον ίδιον, οι πράξεις της Τουρκίας δεν συμβαδίζουν με την ηθική και επισκιάζουν την κυριαρχία της Συρίας.

Ο κ. Ασάντ ισχυρίζεται ότι στην Συρία, η Τουρκία επιχειρεί να αποκρύψει τις αληθινές προθέσεις της. Ο ίδιος αναφέρει ότι η Άγκυρα παρέχει υποστήριξη σε εξτρεμιστικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Νούσρα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του κ. Ασάντ προχωρά ένα βήμα πιο πέρα. Δια μέσου των μέσων που ελέγχει μεταδίδει την πληροφορία ότι ο υιός του Προέδρου της Τουρκίας πουλά στο εξωτερικό το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ισχυρισμοί της Συρίας την παρούσα χρονική συγκυρία φέρουν την σημασία τους. Η Συρία βάλλει κατά της Τουρκίας την στιγμή που το Ιράκ απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής κατοχής στα εδάφη του.

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση