ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του αποτελέσματος από τον Τραμπ

Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το σχόλιο του Τραμπ ως «τρομακτικό»

Kathimerini.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, στην περίπτωση που ηττηθεί, άφησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της τρίτης τηλεμαχίας με την Χίλαρι Κλίντον.

Οταν ρωτήθηκε από τον συντονιστή Κρις Γουάλας εάν αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμβάλει σε μια ομαλή μετάβαση στην εξουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Αυτό που εννοώ είναι ότι θα σας πω όταν έρθει η ώρα. Θα σας κρατήσω μέχρι τότε σε αγωνία».

Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το σχόλιο του Τραμπ ως «τρομακτικό» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι αυτός ο τρόπος που λειτουργεί η δημοκρατία μας». «Στη διάρκεια των τελευταίων 240 ετών είχαμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Εχουμε αποδεχτεί τα αποτελέσματα εκλογών ακόμη κι αν δεν μας ικανοποιούσαν κι αυτό θα πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε συμμετέχει στη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Από την τελευταία τηλεμαχία δεν έλειψαν και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του Τραμπ προς την αντίπαλό του λέγοντας πως πρόκειται για μια «κακιά γυναίκα». Ο Τραμπ κατηγόρησε τους ανθρώπους πίσω από την προεκλογική της εκστρατεία ως «ενορχηστρωτές» των «καταγγελιών από γυναίκες που υποτίθεται πως έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση». Εξάλλου, χαρακτήρισε το Ίδρυμα Κλίντον ως μια «εγκληματική επιχείρηση» και όπως είπε, «αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Κλίντον».

Από την πλευρά της η Κλίντον κατηγόρησε τον Τραμπ ότι είναι υποκινητής βίαιων περιστατικών, έχει υποτιμήσει τις γυναίκες και αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα.

Εξάλλου, η υποψήφια των Δημοκρατικών υπερασπίστηκε τις οικονομικές προτάσεις της, οι οποίες όπως είπε, δεν αυξάνουν το αμερικανικό έλλειμμα. Παράλληλα, τόνισε ότι η ανάπτυξη στην οικονομία των ΗΠΑ, θα έρθει από την οικονομική αναβάθμιση της μεσαίας τάξης.

Στο θέμα του προσφυγικού τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση προσφύγων στις ΗΠΑ, χωρίς αυτοί να έχουν ελεγχθεί υγειονομικά.

Κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση στη Συρία η Κλίντον υποστήριξε ότι η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της θα μπορούσε να σώσει ζωές και να επιταχύνει τον τερματισμό της πολεμικής διαμάχης. Είπε επίσης πως η επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα απαιτήσει χρόνο, αλλά και συζητήσεις με τη Ρωσία, αλλά και τη Συρία.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών πρόσθεσε ότι ο Τραμπ «βλέπει πάντοτε μια συνωμοσία» και αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο τις Ρωσίας στις υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το BBC.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα κάνει περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς απ' ότι η Χίλαρι Κλίντον σε 10 ανθρώπινες ζωές και τόνισε ότι η Κλίντον συγκεντρώνει χρήματα από τους ανθρώπους που θέλει να έχει υπό τον έλεγχό της.

Σε άλλο σημείο της τηλεμαχίας ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι αυτό που συμβαίνει στο Χαλέπι, είναι σε μεγάλο βαθμό λάθος της Κλίντον και χαρακτήρισε ως καταστροφική την κατάσταση στην πόλη.

O Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες σε αρκετές περιπτώσεις συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ τόνισε ότι στην περίπτωση που ο Άσαντ παραιτηθεί, τότε οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες. Παράλληλα, είπε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους αντάρτες στη Συρία, αλλά δεν γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε πως οι ΗΠΑ έκαναν δυνατό το Ιράν και χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Συρίας, Άσαντ ως πιο σκληρό και έξυπνο από την Κλίντον και τον Ομπάμα.

Σύμφωνα πάντως με τη δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN η Χίλαρι Κλίντον ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τρίτη τηλεμαχία.

Η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών εξασφάλισε το 52% των θετικών εντυπώσεων των τηλεθεατών, έναντι ποσοστού 39% του Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X