ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λιβύη: Απελευθερώθηκαν πέντε όμηροι του ISIS

Δύο από τους ομήρους είναι Τούρκοι, δύο από την Ινδία και ένας από το Μπαγκλαντές

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πέντε ξένους υπηκόους απελευθέρωσαν οι Λιβυκές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που κρατούνταν από το ISIS στη Σύρτη, μετά από σφοδρή μάχη στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την τελευταία συνοικία της πόλης, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Σύρτη πριν από ένα χρόνο περίπου, εκμεταλλευόμενο το χάος που δημιούργησαν οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ αντίπαλων ταξιαρχιών των λιβυκών στρατευμάτων που κάποτε πολεμούσαν ενωμένες για να διώξουν τον Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Δύο από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν είναι Τούρκοι, δύο από την Ινδία και ένας από το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των δυνάμεων Μπόνιαν Μαρσούς που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Σύρτη εδώ και έξι μήνες.

Οι δυνάμεις από τη δυτική πόλη Μισράτα, μαζί με την κυβέρνηση της Τρίπολης που αναγνωρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, ηγούνται της μάχης για να διώξουν το ΙSIS από τη Σύρτη.

Την Πέμπτη, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 20 μαχητές του Ι.Κ. ενώ προχωρούσαν προς τη Συνοικία 600 της Σύρτης, μία από τις τελευταίες που παραμένουν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Το μέρος από όπου είχαν απαχθεί οι πέντε ξένοι δεν έχει γίνει γνωστό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση