ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζει να μετρά πληγές η Ιταλία μετά τον καταστροφικό σεισμό

Η πόλη μας έχει τελειώσει δήλωσε χαρακτηριστικά δήμαρχος πόλης μετά τον σεισμό

Kathimerini.gr

Δίδυμες σεισμικές δονήσεις συγκλόνισαν προχθές το βράδυ την Κεντρική Ιταλία, την ίδια περιοχή που επλήγη από τον μεγάλο σεισμό του Αυγούστου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο, η πρώτη δόνηση είχε μέγεθος 5,5 βαθμών Ρίχτερ, ενώ η δεύτερη, που ακολούθησε δύο ώρες μετά, είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ. Και στις δύο περιπτώσεις το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν κοντά στην πόλη Βίσο.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στη Ρώμη, ενώ ειδικά η δεύτερη έγινε αισθητή μέχρι τη Βενετία και τη Νάπολη. Οι δημοτικές αρχές της πληγείσας περιοχής αναφέρουν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άτομα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχουν Ελληνες μεταξύ των τραυματιών.

«Πολλά κτίρια κατέρρευσαν και η πόλη μας έχει τελειώσει», δήλωσε ο Μάρκο Ριβάλντι, δήμαρχος της μικρής ορεινής πόλης Ουσίτα. «Η δεύτερη σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια. Εχω νιώσει πολλούς σεισμούς, αλλά αυτός ο τελευταίος ήταν ο ισχυρότερος που ένιωσα ποτέ. Ημασταν τυχεροί γιατί οι ένοικοι των σπιτιών τα είχαν εγκαταλείψει μετά την πρώτη δόνηση και έτσι δεν πιστεύω ότι τραυματίστηκε κανείς», κατέληξε ο δημοτικός άρχοντας της μικρής πόλης.

Πανικός επικράτησε και στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου εκατοντάδες πανικόβλητοι κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους. Ο δήμαρχος του Καστέλ Σαντ’ Αντζελο, Μάουρο Φαλκούτσι, δήλωσε στο Sky ότι η μικρή πόλη έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ότι κάποια σπίτια καταρρεύσαν, ενώ βρέχει καταρρακτωδώς. Πανικός, ωστόσο, επικράτησε και στο Ασκολι, που επλήγη από τον σεισμό του Αυγούστου, καθώς οι έντρομοι κάτοικοι μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και απομακρύνθηκαν. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Ιταλίας, οι προχθεσινές σεισμικές δονήσεις σχετίζονται με τον μεγάλο σεισμό του Αυγούστου, που είχε πολύ έντονη σεισμική ακολουθία, δίνοντας κάποιες πολύ ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X