ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετέωροι πρόσφυγες στη Γαλλία

Σχεδόν 1.500 έφηβοι έχουν γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα στις γαλλικές και τις βρετανικές αρχές

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχεδόν 1.500 έφηβοι έχουν γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα στις γαλλικές και τις βρετανικές αρχές, εγκλωβισμένοι σε κοντέινερ στο άκρο του ισοπεδωμένου καταυλισμού του Καλαί. Οι λιγοστοί εθελοντές που προσπαθούν να φροντίσουν τους εφήβους απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις, σημειώνοντας ότι ανάμεσά τους, σε χώρους στους οποίους δεν έχει πρόσβαση κανένας ενήλικος, βρίσκονται και 30 κορίτσια 12 έως 15 ετών.

Η εκκρεμότητα φαίνεται ότι είναι σκόπιμη από την πλευρά των γαλλικών αρχών, προκειμένου να πιεστεί το Λονδίνο να υποδεχθεί τους ανηλίκους. Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία κατεδάφισε τον καταυλισμό που ήταν γνωστός ως «ζούγκλα», κατανέμοντας 5.600 πρόσφυγες και μετανάστες ανά τη γαλλική επικράτεια. Τα πρόχειρα σχολεία στα οποία φοιτούσαν, οι εστίες στις οποίες μαγείρευαν, τα μαγαζιά, οι εκκλησίες και τα τζαμιά του καταυλισμού επίσης ισοπεδώθηκαν, αφήνοντας τους εφήβους για μία ακόμη φορά στο απόλυτο κενό.

Οι εθελοντές, που έως τώρα λειτουργούσαν επικουρικά ως προς τη διατροφή, πρέπει αίφνης να φροντίσουν 1.500 παιδιά. Μας ρωτάνε «πότε θα πάω στην Αγγλία;», «πότε έρχονται τα πούλμαν;», «πώς θα βάλω μονάδες στο κινητό μου;», «πώς μπορώ να μιλήσω με τους συγγενείς μου στην Αγγλία;», «έχετε κουβέρτες;», «έχετε παπούτσια ή κάλτσες;», είπε στην εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» ο εθελοντής Στιβ Μπέντλαμ. Στα κοντέινερ δεν υπάρχει ούτε τρεχούμενο νερό στις βρύσες, παρά μόνο στις τουαλέτες. «Οταν φέρνουμε νερό, τρελαίνονται, το αρπάζουν», είπε.

«Είναι οι πιο βασικές ανάγκες, αλλά δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Οταν ρωτούν αν θα τους βοηθήσουν οι Αρχές, πραγματικά δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε». Η μοναδική μόνιμη παρουσία του γαλλικού κράτους στην περιοχή είναι οι μονάδες επιβολής της τάξης CRS, καθώς και κάποιοι υπάλληλοι σεκιούριτι. Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι ανακοινώθηκε χθες εκ νέου η εκκένωση της πρόχειρης κατασκήνωσης στην περιοχή του σταθμού Σταλινγκράντ, η οποία έφθασε τις 2.000 κατοίκους, καθώς εικάζεται ότι κατέφυγαν σε αυτήν πρόσφυγες και μετανάστες που έφυγαν από τη «ζούγκλα» πριν από την εκκένωσή της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X