ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στο Χαλέπι

H Μόσχα και η Δαμασκός έθεσαν σε εφαρμογή μια εκεχειρία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δύο ρώσοι στρατιώτες "τραυματίστηκαν ελαφρά" σήμερα από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι αντάρτες στην οδό Καστέλο, κοντά στο Χαλέπι, ενώ η Μόσχα και η Δαμασκός έθεσαν σε εφαρμογή μια εκεχειρία, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

Αυτός ο άξονας απομάκρυνσης από το Χαλέπι, που δημιουργήθηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από εξεγερμένους ή αμάχους που θέλουν να φύγουν από τις πολιορκημένες συνοικίες της πόλης "δέχθηκε τα πυρά των ανταρτών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ρωσικός στρατός, προσθέτοντας πως "μετά τα πυρά, δύο ρώσοι στρατιώτες του Κέντρου συμφιλίωσης τραυματίστηκαν ελαφρά".

"Οι στρατιώτες απομακρύνθηκαν γρήγορα προς μια ασφαλή συνοικία της πόλης, όπου έλαβαν ιατρική φροντίδα", προσθέτει ο στρατός, διαβεβαιώνοντας πως η ζωή τους "δεν διατρέχει κίνδυνο".

Νωρίτερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε πως επτά ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στην οδό Καστέλο και πως "τρομοκρατικές ομάδες εμπόδισαν τους αμάχους να φύγουν από τα ανατολικά προάστια", που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η επίσημη συριακή τηλεόραση ανακοίνωσε από την πλευρά της πως "ο ανταποκριτής του συριακού ειδησεογραφικού καναλιού Αλ-Αχμπανίγια τραυματίστηκε από ρουκέτες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες στη διόδο Καστέλο".

Η εκεχειρία στο Χαλέπι, που αποφασίστηκε μονομερώς από τη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση, τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 09:00 (ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να εκπνεύσει στις 19:00.

Οκτώ ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν δημιουργηθεί για την απομάκρυνση ανταρτών ή αμάχων, καθώς και για τη μεταφορά τραυματιών. Πρακτικά παραμένουν έρημοι, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν, σε πραγματικό χρόνο, από τις κάμερες του ρωσικού στρατού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X