ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υεμένη: Τουλάχιστον 50 νεκροί στρατιώτες από επίθεση καμικάζι του ISIS

Η πολύνεκρη επίθεση έγινε εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη του Αντεν

Kathimerini.gr

 

Τουλάχιστον 50 υεμενίτες στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι σε μια στρατιωτική βάση στην πόλη του Αντεν, ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος ασφαλείας, σε μια ακόμη πολύνεκρη επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων, συμμαχικών στον συνασπισμό αραβικών κρατών, που υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει εμπλακεί από τον Μάρτιο του 2015 στον πόλεμο της Υεμένης.

Ο δράστης πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε καθώς οι στρατιώτες στέκονταν σε μια ουρά για να συλλέξουν τους μισθούς τους στην είσοδο της βάσης Σαουλαμπάν στα προάστια της πόλης, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, τραυματίζοντας ακόμη 70.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με μήνυμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Το παρακλάδι της οργάνωσης στην Υεμένη έχει εξαπολύσει πολυάριθμες πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις με στόχο στρατεύματα στην νότια πόλη, που αποτελεί και ένα από τα κύρια λιμάνια της χώρας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, εξόριστης στην Σαουδική Αραβία.

Στην τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε το ΙΚ στις 29 Αυγούστου, 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή-καμικάζι που οδήγησε το όχημα του παγιδευμένο με εκρηκτικά σε ένα κέντρο νεοσύλλεκτων στο Αντεν.

Στην 20μηνη σύγκρουση μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι και του στρατού της Υεμένης που υποστηρίζονται από τον αραβικό συνασπισμό περισσότεροι από 10.000 ανθρώποι έχουν σκοτωθεί, ενώ ο πόλεμος έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην χώρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X