ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Η ΤΑΚ ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση

Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από παγιδευμένο αυτοκίνητο και από καμικάζι

ΠΗΓΗ: skai.gr

"Οι δύο σύντροφοί μας έπεσαν ηρωικά σαν μάρτυρες σε αυτή την επίθεση", ανέφεραν οι ΤΑΚ σε ανακοίνωσή τους στην οποία ανέλαβαν την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης.

Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη διπλή επίθεση που προκάλεσε 38 θανάτους και 155 τραυματισμούς στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης χθες.

Δύο μέλη των TAK «διενήργησαν με σχολαστικότητα τη διπλή ταυτόχρονη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 22:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) μπροστά στο στάδιο Vodafone Arena και το πάρκο Macka", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση. "Οι δύο σύντροφοί μας έπεσαν ηρωικά σαν μάρτυρες σε αυτή την επίθεση", πρόσθεσαν οι TAK.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι, ανάμεσά τους 30 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η μία προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο και η άλλη από καμικάζι χθες βράδυ κοντά στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, σε πολυσύχναστη συνοικία κοντά στον Βόσπορο.

Οι τουρκικές αρχές είχαν υποδείξει από πολύ νωρίς το PKK ως υπεύθυνο για τη διπλή επίθεση.
Η TAK πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητα των δύο μελών της που πραγματοποίησαν την επίθεση "τις επόμενες ημέρες".

Η ριζοσπαστική κουρδική οργάνωση έκανε λόγο για έναν απολογισμό "σχεδόν 100 νεκρών αστυνομικών και εκατοντάδων άλλων που τραυματίστηκαν" κατά τη διπλή επίθεση.

Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη πολλών επιθέσεων φέτος: για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο (28 νεκροί), για μια επίθεση στην πρωτεύουσα στις 13 Μαρτίου (34 θάνατοι) και για μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη (11 νεκροί).

Σημειώνεται ότι 272 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί, σε αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την τουρκική επικράτεια το 2016, oι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί τόσο από το PKK όσο και από το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ΙSIS).

Εν τω μεταξύ, ο τούρκος προεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με πηγές της προεδρίας συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Νωρίτερα σε μήνυμά του ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας μέχρι τέλους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, προς τον οποίο εξέφρασε προσωπικά τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του ελληνικού λαού για την απεχθή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο τη γειτονική χώρα και την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό» έγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την αιματηρή επίθεση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση