ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Κρεμλίνο πλέκει το εγκώμιο του Ρ. Τίλερσον, υποψήφιου ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ένα ακόμη πρόσωπο που έχει οικοδομήσει πολύ στενές σχέσεις με τη Μόσχα

Kathimerini.gr

Ο Ρεξ Τίλερσον «ασκεί τα καθήκοντά του κατά εξόχως επαγγελματικό τρόπο», είναι το εγκώμιο του Κρεμλίνου προς το πρόσωπο που εμφανίζεται ως φαβορί για να αναλάβει την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών υπό διακυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ.

Ο διορισμός του Ρεξ Τίλερσον, διευθύνοντος συμβούλου της Exxon Mobil, ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα προσθέσει στον κύκλο των μελών της κυβέρνησης Τραμπ ένα ακόμη πρόσωπο που έχει οικοδομήσει πολύ στενές σχέσεις με τη Μόσχα.

«Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, είχε επαφές με τους εκπροσώπους μας», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ασκεί τα καθήκοντά του κατά εξόχως επαγγελματικό τρόπο», διαβεβαίωσε.

Στην ερώτηση πόσο κοντά στον Πούτιν βρίσκεται ο Τίλερσον, ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, απάντησε: «Είχαν συναντήσεις εργασίας. Είναι αλήθεια, ο πρόεδρος έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Τίλερσον».

Για την περίπτωση ευνοϊκής μεταχείρισης της Ρωσίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ προσπάθησε να είναι καθησυχαστικός: «Οσο για τις εκτιμήσεις σχετικά με το αν θα μεταχειρισθεί καλά ή κακά την Ρωσική Ομοσπονδία, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να είσαι υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής εταιρείας, αν και μεγάλης...όποιες συμπάθειες και τα λοιπά περνούν σε δεύτερη μοίρα και αυτό που μένει είναι η επιθυμία να εκφρασθεί μία εποικοδομητική στάση και επαγγελματισμός. Αρα ελπίζουμε ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί», είπε ο Πεσκόφ.

Ως διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil, ο Ρεξ Τίλερσον είχε εργασθεί επί μεγάλων ενεργειακών προγραμμάτων στη Ρωσία και έχει οικοδομήσει στενές σχέσεις με τον Ιγκόρ Σετσίν, τον συνάδελφό του στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft, ακόμη έναν στενό συνεργάτη του Πούτιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση