ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλίντον: Επίσημη ενημέρωση για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές

Στήριξη στους Εκλέκτορες για τις υποψίες εξωτερικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές

Kathimerini.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, ο ανώτατος πολιτικός σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία της θα στηρίξει κάθε αίτημα των μελών του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων για τη διοργάνωση ενημέρωσης από τις μυστικές υπηρεσίες για τις υποψίες εξωτερικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα.

«Η δικομματική επιστολή των εκλεκτόρων υπογραμμίζει βαρυσήμαντα ζητήματα, ανάμεσα στα οποία και η εθνική ασφάλεια», τόνισε ο Ποντέστα σε σημερινή ανακοίνωσή του. «Οι εκλέκτορες έχουν σοβαρή ευθύνη με βάση το Σύνταγμα και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες τους για να απαντηθούν τα ερωτήματά τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κάθε ημέρα εκείνο το μήνα, η εκστρατεία μας επέκρινε την παρέμβαση της Ρωσίας και τον προφανή στόχο της να μας βλάψει για να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε ο Ποντέστα. «Παρά τις διαμαρτυρίες μας, το θέμα δεν έλαβε την προσοχή που του άξιζε από τα μέσα ενημέρωσης. Τώρα γνωρίζουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει ρωσική παρέμβαση στις εκλογές μας, ώστε να εκλεγεί ο Ντ. Τραμπ. Αυτό θα έπρεπε να δυσαρεστεί κάθε Αμερικανό», κατέληξε.

Η ανακοίνωση του Ποντέστα δόθηκε στη δημοσιότητα, ύστερα από την αποστολή ανοικτής επιστολής από δέκα εκλέκτορες, οι οποίες αιτούνται να πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση πριν από την ψηφοφορία του Εκλεκτορικού Κολλεγίου για την αναγόρευση του προέδρου των ΗΠΑ στις 19 Δεκεμβρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση