ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γνώριμος της Κύπρου και του Πούτιν ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Τον Ρεξ Τίλερσον της ExxonMobil επέλεξε ο Τραμπ

Kathimerini.gr

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του θα είναι ο Ρεξ Τίλερσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

«Η αποφασιστικότητά του, η μεγάλη εμπειρία του και η βαθιά κατανόηση που έχει για τη γεωπολιτική τον καθιστούν μια εξαίρετη επιλογή για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Θα προωθήσει την περιφερειακή σταθερότητα και θα επικεντρωθεί στα βασικά θέματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Τίλερσον, 64 ετών, που γνωρίζει προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμένεται, κατά εκτιμήσεις, να αναλάβει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που είναι τεταμένες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και τις διαφορές των δύο χωρών αναφορικά με τον πόλεμο στη Συρία.

Γνώριμος της Κύπρου και του Πούτιν ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ο κ. Τιλερσον απο την προηγούμενη του θέση εχει γνώση της Κύπρου, των τετκταινομενων στην ΑΟΖ αλλα και στο κυπριακο.

Επίσης πριν δυο χρόνια είχε τιμηθεί δια χειρός Βλάντιμιρ Πούτιν με το βραβείο του τάγματος της φιλίας, μια απο τις μεγαλύτερες διακρίσεις που απονέμει η χώρα.

Πληροφορίες τόνιζαν πως αν γινόταν πραγματικότητα ο διορισμός Τιλερσον στο ΥΠΕΞ, αυτο θα μεταφράζονταν και ως μήνυμα φιλίας προς τη Ρωσία. Ο Τίλερσον, 64 ετών, που γνωρίζει προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμένεται, κατά εκτιμήσεις, να αναλάβει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που είναι τεταμένες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και τις διαφορές των δύο χωρών αναφορικά με τον πόλεμο στη Συρία.

Μετά και απο αυτο, και τον διορισμό Ρος επίσης στο υπουργικό του Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχουν δυο κορυφαία στελέχη στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ που έχουν γνώση της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X