ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας Γαλλία και Ιταλία

Σε επιφυλακή οι αρχές ασφαλείας στις δύο χώρες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε Γαλλία και Ιταλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βερολίνο και Ζυρίχη.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γαλλίας αποφάσισαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές της χώρας, μετά το μακελειό στο Βερολίνο.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει: «Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή».

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας».

Ενισχύονται τα αντιτρομοκρατικά μέτρα και στην Ιταλία μετά τις επιθέσεις. Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και ο επικεφαλής της αστυνομίας Φράνκο Γκαμπριέλι, παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Σήμερα θα συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, που σε πρόσφατα βίντεομηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

«Επίθεση ντροπής στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού, που επλήγη από την τραγωδία αυτή», έγραψε o Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, στο Twitter.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X