ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με τον Ερρίκο 8ο συγκρίνει τη Μέι ο Κόρμπιν ως προς το χειρισμό Brexit

Κατηγόρησε την Πρωθυπουργό ότι συμπεριφέρεται σαν τον αυταρχικό βασιλιά Ερρίκο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι συμπεριφέρεται σαν τον αυταρχικό βασιλιά Ερρίκο 8ο αρνούμενη να δεσμευθεί ότι μια τελική συμφωνία επί των όρων του Brexit θα τεθεί προς ψήφιση στο κοινοβούλιο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ο κ. Κόρμπιν δήλωσε: «Η τελική συμφωνία για το Brexit θα πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον Ερρίκο 8ο και τα θεία δικαιώματα της εξουσίας των βασιλέων. Η ιδέα ότι όταν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό η Πρωθυπουργός θα έκανε χρήση της βασιλικής προνομίας για να παρακάμψει το κοινοβούλιο είναι εντυπωσιακή».

Ο ηγέτης των Εργατικών σημείωσε ότι λόγο επί της τελικής συμφωνίας θα έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ότι δεν είναι δυνατό η άμεσα ενδιαφερόμενη βρετανική Βουλή να μείνει αμέτοχη.

Ο αριστερός πολιτικός υπερασπίστηκε επίσης τα επιδόματα πρόνοιας που λαμβάνουν Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία, λέγοντας ότι οι μετανάστες συμβάλλουν πάρα πολύ στο εθνικό σύστημα υγείας, στην εκπαίδευση, στον κατασκευαστικό τομέα, στη γεωργία και στις υπηρεσίες παροχής φροντίδας.

Όπως πρόσθεσε, η απάντηση στους φόβους για τη μετανάστευση είναι η πάταξη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Δήλωσε δε επιφυλακτικός ως προς το φερόμενο ως σχέδιο της κυβέρνησης για υιοθέτηση ενός συστήματος χορήγησης βίζας εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση