ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κωνσταντινούπολη: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του βασικού ύποπτου

Πρόκειται για φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Πόλης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως οι τουρκικές αρχές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την ένοπλη επίθεση στο κλαμπ, που στοίχισε τη ζωή 39 ανθρώπων.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Κυριακή φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Πόλης όταν ο δράστης, o oποίος φαίνεται νεαρής ηλικίας, ταξίδευε. Δεν έχουν γίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, όπως το όνομα, η ηλικία ή η εθνικότητά του.

 Tο όπλο με το οποίο έσπειρε το θάνατο, άφησε στον τόπο του εγκλήματος o μακελάρης του νυχτερινού κέντρου της Κωνσταντινούπολης όπως δήλωσε την Κυριακή ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Το όπλο αναμένεται να διευκολύνει τις τουρκικές αρχές για την ταυτοποίηση του δράστη.

Διέψευσε παράλληλα τις αναφορές αυτοπτών μαρτύρων που επικαλούνταν μέσα ενημέρωσης, ότι ο δράστης ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης.

Ο κ. Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι τουρκικές αρχές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την ένοπλη επίθεση στο κλαμπ. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και 69 τραυματίστηκαν στο μακελειό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο νυχτερινό κέντρο Reina επ’ ευκαιρία των εορτασμών της πρωτοχρονιάς. Tρεις ή τέσσερις από τους τραυματίες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν διεμήνυσε νωρίτερα ότι «η Τουρκία θα αγωνισθεί μέχρι το τέλος εναντίον των κάθε μορφής επιθέσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις», λέγοντας ότι προσπαθούν να προκαλέσουν χάος στην Τουρκία».

Το πρωί ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού περιέγραψε την επίθεση ως «σφαγή, μια πραγματικά απάνθρωπη βαρβαρότητα», εκτιμώντας παράλληλα ότι με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης θα συλληφθούν.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος» παρότι αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για περισσότερους δράστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών, πίσω από το μακελειό φαίνεται να βρίσκεται το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, καθώς οι Κούρδοι τρομοκράτες χτυπούν στρατιωτικούς και αστυνομικούς στόχους.

Πριν μερικές ώρες άρχισαν και οι πρώτες κηδείες ορισμένων από τα θύματα της επίθεσης στο κέντρο διασκέδασης.

Τα συλλυπητήριά του για την αιματηρή επίθεση εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα.

Μεταξύ των 39 νεκρών της ένοπλης επίθεσης ήταν υπήκοοι από το Mαρόκο, τη Λιβύη, τη Γαλλία, την Ιορδανία, το Λίβανο, την Τυνησία, τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία και το Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση