ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύμβουλος του Τραμπ υπεραμύνεται της «στήριξης» στη Ρωσία

Ο Τραμπ διαχωρίζει τη θέση του από την άποψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

Kathimerini.gr

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, υψηλόβαθμη σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τη στάση αμφισβήτησης που τηρεί ο ίδιος αναφορικά με τη ρωσική εμπλοκή στις κυβερνοπειθέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει ενημερώσεις σε ζητήματα πληροφοριών για τις οποίες ούτε εγώ, αλλά ούτε κι εσείς έχετε γνώση», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια στον Άντερσον Κούπερ του CNN και στην εκπομπή «Anderson Cooper 360».

“Επιπρόσθετα, ο Τραμπ παρατηρεί ότι υπάρχουν πηγές που δεν αναφέρονται, ενώ άνθρωποι μιλούν στα ΜΜΕ, αντί να συμμετέχουν στις ενημερώσεις της αρμόδιας επιτροπής, όπου κι έχουν προσκληθεί”, τόνισε η ίδια.

Ο Τραμπ διαχωρίζει τη θέση του από την άποψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τον ρόλο της Ρωσίας στις υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έγιναν προεκλογικά στις ΗΠΑ, αλλά κι αναφορικά με τις καταγγελίες ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Γνωρίζω πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν άλλοι άνθρωποι κι έτσι δεν μπορούν να είναι σίγουροι για την κατάσταση», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους την Πρωτοχρονιά. Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τις απόρρητες πληροφορίες που γνωρίζει, ο Τραμπ απάντησε: «Θα μάθετε την Τρίτη ή την Τετάρτη».

Η Κόνγουεϊ από την πλευρά της, υποστήριξε ότι οι υποκλοπές έγιναν θέμα επειδή οι Δημοκρατικοί έχασαν τις προεδρικές εκλογές του 2016. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο Τραμπ αναμένεται να έχει μία ενημέρωση σε θέματα πληροφοριών κι ασφάλειας μέσα στην εβδομάδα στον πύργο του, στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι προσπάθειες των υπηρεσιών ασφάλειας δεν πρέπει να παρεμβαίνουν με τίποτα στην πολιτική. Από την άλλη μεριά, πιστεύουμε ότι και η πολιτική δεν πρέπει να επεμβαίνει στην αποστολή των μυστικών υπηρεσιών», τόνισε η ίδια.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσιών Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) αλλά και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δημοσιοποίησαν αναφορά την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία όπως υποστήριξαν «παρουσίασε τις τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με τα μέσα, αλλά και τις υποδομές που χρησιμοποιήθηκαν από πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες κατασκοπείας της Ρωσίας προκειμένου να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δίκτυα που σχετίζονταν με τις αμερικανικές εκλογές».

Η ίδια αναφορά τόνιζε ότι οι Ρώσοι χάκερς είχαν ιστορικά στοχεύσει “μία σειρά κυβερνητικών υπηρεσιών, καθώς και πολιτικών και ιδιωτικών ηλεκτρονικών δομών”, με τη χρήση παρόμοιων τακτικών, σύμφωνα με το CNN.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση