ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ομπάμα καλεί του Δημοκρατικούς να παλέψουν για το Obamacare

Η Γερουσία έκανε χθες το πρώτο βήμα για την κατάργηση του νόμου Obamacare

ΠΗΓΗ: skai.gr

Έκκληση προς τους Δημοκρατικούς να δώσουν μάχη για την υπεράσπιση του Obamacare έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τις δηλώσεις του εκλεγμένου αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ότι το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών για την κατάργηση του προγράμματος ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, γνωστό και ως Obamacare, αποτελεί βασική προτεραιότητά τους.

Ο Ομπάμα σε μια δίωρη συνάντηση προσπάθησε να κινητοποιήσει τους Δημοκρατικούς να παλέψουν και μάλιστα τους παρακίνησε να μείνουν δυνατοί καθώς για πρώτη φορά οι Ρεπουμπλικάνοι θα αποκτήσουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και τα δύο μέρη του Κονγκρέσου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως το πρόγραμμα Obamacare, το οποίο ο Ομπάμα προώθησε κατά τη διάρκεια της θητείας του είναι «αποτυχημένο και ανεπαρκές» και γι’ αυτό θα πρέπει να καταργηθεί.

Σημειώνεται ότι ο νόμος Obamacare κατάφερε να παράσχει υγειονομική κάλυψη σε 20 εκατομμύρια Αμερικανούς επιπλέον. Αλλά το 2010 ο νόμος υπέστη μεγάλο πλήγμα από την ραγδαία αύξηση του κόστους ασφαλίστρων και έτσι οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες αποσύρθηκαν από το σύστημα, αφήνοντας τους Αμερικανούς με λιγότερες επιλογές για την ιατρική τους κάλυψη.

Στις χθεσινές του δηλώσεις ο Πενς δήλωσε ότι «η αρχιτεκτονική της αντικατάστασης του Obamacare θα αποφασιστεί, όπως πρέπει, μέσω της νομοθετικής διαδικασίες τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», προσπαθώντας έτσι να αποκρούσει τις καταγγελίες των Δημοκρατικών ότι η νέα κυβέρνηση των ρεπουμπλικάνων θα διαλύσει το πρόγραμμα ενώ δεν έχει κάτι άλλο να προτείνει.

Η Γερουσία έκανε χθες το πρώτο βήμα για την κατάργηση του νόμου του Obama που αποτέλεσε ορόσημο για την προεδρία του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση