ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ρωσικό χάκινγκ είναι «μεγάλη απειλή» για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Αυτό κατέθεσαν στη Γερουσία αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αυτό κατέθεσαν στη Γερουσία τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, λίγες ημέρες πριν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 20 Ιανουαρίου.

Η Ρωσία συνιστά «μεγάλη απειλή» για τα συμφέροντα και τις υποδομές των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω των ιδιαίτερα ανεπτυγμένων δυνατοτήτων της για κυβερνο-επιθέσεις, κατέθεσαν σήμερα στο Κογκρέσο τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η κατάθεση του συντονιστή των 17 υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ, του αρμόδιου υφυπουργού Άμυνας Μαρσέλ Λετρ και του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Μάικλ Ρότζερς έρχεται υπό τη σκιά των επίσημων καταγγελιών της κυβέρνησης Ομπάμα ότι η Μόσχα παρενέβη στοχευμένα στο προεκλογικό τοπίο των ΗΠΑ προκειμένου να υποστηρίξει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι τρεις αξιωματούχοι δήλωσαν ενώπιον της Επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων της Γερουσίας ότι οι κλοπές και διαρροές ηλεκτρονικών εγγράφων που συνδέονταν με τις αμερικανικές εκλογές θα μπορούσαν να έχουν εγκριθεί μόνο από «ανώτατους αξιωματούχους» της ρωσικής κυβέρνησης, σε μία έμμεση αναφορά στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον κύκλο του.

Ωστόσο, ο κ. Κλάπερ απέφυγε να εκτιμήσει κατά πόσον οι ρωσικές ενέργειες επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν μπορούν να «μετρήσουν την επίδραση» που είχε η Μόσχα στις επιλογές των αμερικανών ψηφοφόρων.

Ο κ. Τραμπ έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εικασίες ότι η Ρωσία τον βοήθησε να κερδίσει τον Λευκό Οίκο, ενώ νωρίτερα σήμερα δήλωσε «μεγάλος οπαδός» των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το πλήρες πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών για το ρωσικό χάκινγκ παραδόθηκε στον πρόεδρο Ομπάμα νωρίτερα σήμερα. Μία αποχαρακτηρισμένη έκδοση της έκθεσης αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση