ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία: Νέκροι 13 ηλικιωμένοι λόγω γρίπης σε γηροκομείο της Λυών

Η Τουρέν έδωσε εντολή στις υπηρεσίες εποπτείας να διαλευκανθεί το γεγονός

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δεκατρείς ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε ένα γηροκομείο της Λυών, πέθαναν εξαιτίας της γρίπης, τις τελευταίες ημέρες, ενώ έξι ακόμη νοσηλεύονται, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χωρας. Η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν έδωσε εντολή στις υπηρεσίες εποπτείας να διαλευκάνουν αυτό το «έκτακτο γεγονός».

Από τους 72 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας Κοριάν Μπερτελό στη Λυών, 13 άνθρωποι με μέση ηλικία 91,5 ετών πέθαναν κατά την διάρκεια αυτής της περίοδου. Σε επιθεώρηση του στο γηροκομείο την Παρασκευή, ο Γενικός Διευθυντής Υγείας «διαπίστωσε ότι από εκείνη την ημερομηνία είχαν ληφθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα (ενάντια στη εξάπλωση της γρίπης)», σύμφωνα με το υπουργείο.

Η επιδημία της εποχικής γρίπης εντάθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Γαλλία, με μεγάλη αύξηση ανθρώπων που διακομίστηκαν σε μονάδες εκτάκτων περιστατικών και των ηλικιωμένων που νοσηλεύονται.

Από την 1η Νοεμβρίου, 381 σοβαρές περιπτώσεις κρουσμάτων έχουν τεθεί υπό ενταντική θεραπεία και 22 άνθρωποι έχουν πεθάνει σύμφωνα με τελευταία έκθεση που δημοσίευσαν την Τετάρτη οι αρχές.

169 κρούσματα λοίμωξεων έχουν καταγραφεί σε μονάδες ηλικιωμένων και τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω αντιστοιχούσαν στο 63% των νοσηλειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X