ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επίθεση Μέριλ Στριπ στον Ντόναλντ Τραμπ από Χρυσές Σφαίρες

O Τραμπ δήλωσε πως δεν εξεπλάγη για την επίθεση

Kathimerini.gr

Την ευκαιρία να επιτεθεί φραστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, παρόλο που δεν ανέφερε ποτέ το όνομά του, εκμεταλλεύτηκε η Μέριλ Στριπ παραλαμβάνοντας το ειδικό βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ για την προσφορά της, στις τέχνες, στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Οπως είπε η 67χρονη Στριπ συγκλονίστηκε από την κίνησή του να μιμηθεί ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε. Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Στριπ, αναφερόμενη σε ένα περιστατικό του 2015 στη Νότια Καρολίνα όπου ο Τραμπ είχε ειρωνευτεί στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας τον ρεπόρτερ των New York Times, Σερτζ Κοβαλέσκι. Ο Τραμπ αρνήθηκε ωστόσο στη συνέχεια ότι παρίστανε τον δημοσιογράφο.

«Δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου γιατί δεν συνέβη σε ταινία αλλά στην πραγματική ζωή», πρόσθεσε η Μέριλ Στριπ.

Σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη με τους «New York Times» ο Τραμπ δήλωσε πως δεν εξεπλάγη για την επίθεση αυτή από «φιλελεύθερους ανθρώπους του κινηματογράφου», όπως τους αποκάλεσε.

Αν και όπως είπε δεν είχε δει τα σχόλια της Στριπ στις Χρυσές Σφαίρες αποκάλεσε την ηθοποιό «θαυμάστρια της Χίλαρι», αναφερόμενος στη στήριξή της προς την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές.

Παρόλο που η Μέριλ Στριμπ δεν αναφέρθηκε ευθέως στον Τραμπ χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της για να επικρίνει τη συμπεριφορά του και τις πολιτικές του ενώ κάλεσε τον κόσμο του Χόλιγουντ να αντισταθεί σε τυχόν επιθέσεις και να υποστηρίξει την ελευθερία του Τύπου μέσω οργανώσεων όπως η «Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων».

Η Μέριλ Στριπ έχει προταθεί 30 φορές για Χρυσή Σφαίρα και έχει κερδίσει οκτώ. Μεταξύ αυτών που έχουν κερδίσει το βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ είναι ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο Τζορτζ Κλούνει, ο Γούντι Αλεν και η Τζόντι Φόστερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση