ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέθανε η δημοσιογράφος που κάλυψε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 105 ετών η Κλαρ Χόλινγκγουορθ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 105 ετών, η βρετανίδα πολεμική ανταποκρίτρια που έβγαλε πρώτη την είδηση για την επικείμενη έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Κλαρ Χόλινγκγουορθ, που εργαζόταν τότε για την εφημερίδα Daily Telegraph, εντόπισε γερμανικά στρατεύματα να συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Πολωνία, ενώ ταξίδευσε ανάμεσα στις δύο χώρες, το 1939.

Στις 29 Αυγούστου, η «Telegraph» εξέδωσε πρωτοσέλιδο με τίτλο «1,000 τανκ συγκεντρωμένα στα πολωνικά σύνορα». Τρεις ημέρες αργότερα η Βέρμαχτ προήλαυνε τα πολωνικά εδάφη.

Η γερμανική εισβολή οδήγησε σε κήρυξη πολέμου κατά των Ναζί από τη Βρετανία και τη Γαλλία, οι οποίες είχαν εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα της Πολωνίας.

Πριν προσληφθεί ως δημοσιογράφος η Χόλινγκγουορθ είχε ταξιδεύσει στη Γερμανία ώστε να βοηθήσει χιλιάδες αμάχους να ξεφύγουν από το καθεστώς Χίτλερ, βοηθώντας στην έκδοση βρετανικών βίζα για λογαριασμό τους.

Στη συνέχεια της σταδιοδρομίας της η Χόλινγκγουορθ κάλυψε συγκρούσεις στο Βιετνάμ, στην Αλγερία και την Μέση Ανατολή. Άφησε την τελευταία της πνοή στο Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X