ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Μπάρακ Ομπάμα από τον προεδρικό θώκο

Για την Τσέλσι Μάνινγκ δήλωσε πως έχει εκτίσει μια «σκληρή ποινή φυλάκισης»

Kathimerini.gr

Την τελευταία συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε πριν από λίγο ο Μπάρακ Ομπάμα, δύο ημέρες πριν παραδώσει τα καθήκοντά του στον εκλεγμένο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε την ομιλία του με ευχές για ανάρρωση στον επίσης πρώην πρόεδρο Τζωρτζ Μπους τον πρεσβύτερο και τη σύζυγό του, Μπάρμπαρα, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Χιούστον. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους, που είχαν αναλάβει να καλύπτουν τις εξελίξεις στο Λευκό Οίκο, σχολιάζοντας ότι «το να σας έχουμε στο κτήριο έκανε αυτό το μέρος να λειτουργεί καλύτερα». «Δεν θα έπρεπε να είστε συκοφάντες. Η θέση σας είναι να είστε σκεπτικιστές, να ρωτάτε δύσκολες ερωτήσεις», τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να μειώσει την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, η οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 35 ετών για τη διαρροή απόρρητων κυβερνητικών και στρατιωτικών εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks, ο Ομπάμα τόνισε ότι η ίδια έχει εκτίσει μια «σκληρή ποινή φυλάκισης» και ότι η πράξη του δε θα προκαλέσει στους πολίτες την αίσθηση ότι δε θα αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη τιμωρία σε περίπτωση που γνωστοποιήσουν απόρρητες πληροφορίες. Η Μάνινγκ την περίοδο της σύλληψης της, πριν από έξι χρόνια, ήταν γνωστή ως Μπράντλει Μάνινγκ, αλλά πλέον δεν αυτοπροσδιορίζεται ως άνδρας. Αναμένεται να αποφυλακιστεί το Μάιο του 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X