ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συζήτηση Μάτις - Στόλτενμπεργκ για τον ρόλο του ΝΑΤΟ

Εξέφρασαν την σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, στην πρώτη του ολόκληρη μέρα ως επικεφαλής του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο κ. Μάτις εξέφρασε την σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως αναγνωρίζει τη σημασία του ΝΑΤΟ, αλλά χαρακτηρίζει «παρωχημένο» το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο επειδή δεν αμύνεται εναντίον των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο μεγιστάνας, σε πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα Times του Λονδίνου, σημείωσε πως πολλά κράτη–μέλη του ΝΑΤΟ δεν αποδίδουν το δίκαιο μερίδιο τους για την προστασία των ΗΠΑ.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την σημασία των κοινών μας αξιών και ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναζητούν συμμάχους προς υπεράσπιση αυτών των αξιών, ξεκινούν την αναζήτηση τους πάντα από την Ευρώπη», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

«Και οι δύο δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν διαβούλευση τους ερχόμενους μήνες και αναμένουν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν κατά την διάρκεια της συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο ο κ. Μάτις συνομίλησε και με τους ομολόγους του της Βρετανίας και του Καναδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X