ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Σκεφτείτε προσεκτικά πριν ταξιδέψετε στην Τουρκία

Νέα ταξιδιωτική σύσταση για την Τουρκία εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα ταξιδιωτική σύσταση για την Τουρκία εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μία ξεκάθαρη ένδειξη πως οι φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση παραμένουν αμείωτοι.

Η Ουάσιγκτον καλεί τους αμερικανούς πολίτες να «σκεφτούν προσεκτικά την ανάγκη να ταξιδεύσουν στην Τουρκία αυτό το διάστημα», ενώ παράλληλα τους ζητά να «αποφύγουν» επισκέψεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας λόγων της συνεχιζόμενης τρομοκρατικής απειλής.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία διετία σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία, με κυριότερους στόχους την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τις κουρδικές περιοχές στα νοτιοανατολικά.

Πρόκειται για την πρώτη ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία αφού ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως κρατά σε ισχύ την οδηγία για προσωρινή απομάκρυνση των οικογενειών των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, λόγω πληροφοριών ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις σχεδιάζουν επιθέσεις έναντι αμερικανικών στόχων.

Επίσης, όλοι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης που σχεδιάζουν να μεταβούν στην Πόλη χρειάζονται πρώτα την άδεια του υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X