ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ορκίστηκε ο 69ος Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, Τίλερσον, από τον Αντιπρόεδρο Πενς

ΚΥΠΕ

«Ήρθε η ώρα να δώσουμε έμφαση με καθαρή ματιά στις εξωτερικές υποθέσεις, να ρίξουμε μια φρέσκια ματιά στο κόσμο γύρω μας και να αναζητήσουμε νέες λύσεις στηριγμένες σε πολύ αρχαίες αλήθειες», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια σύντομης τελετής στο Οβάλ Γραφείο, μετά την ορκωμοσία του 69ου Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, από τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο διορισμός του μέχρι πρόσφατα πανίσχυρου άνδρα του πετρελαϊκού γίγαντα EXXONMOBIL εγκρίθηκε νωρίτερα την Τετάρτη από την ολομέλεια της Γερουσίας, με ψήφους 56 ψήφους υπέρ έναντι 43 κατά. Πρόκειται για τις λιγότερες ψήφους που έλαβε ποτέ Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ορκωμοσία είπε πως ο κ. Τίλερσον αντιλαμβάνεται τη σημασία της ενδυνάμωσης των συμμαχιών των ΗΠΑ και της δημιουργίας νέων συμμαχιών για την ενίσχυση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού.

Ο Ρεξ Τίλερσον ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρόεδρο και υποσχέθηκε να αντιπροσωπεύει σε κάθε στιγμή τα συμφέροντα όλου του αμερικανικού λαού.

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί τοπική ώρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου θα τον υποδεχθεί όλο το προσωπικό. Ξεκινά αμέσως τη δουλειά με συναντήσεις που θα έχει με το Βασιλιά της Ιορδανίας και το Γερμανό ομόλογό του.

Ο κ. Τίλερσον αναλαμβάνει σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία χίλιοι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν υπογράψει κείμενο με το οποίο εκφράζουν τη διαφωνία τους με το προεδρικό διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα πολιτών από εφτά μουσουλμανικές χώρες για 90 μέρες.

Πέραν του προσωρινού Υπουργού Εξωτερικών Τομ Σάνον, όλα τα ανώτερα στελέχη του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών έχουν φύγει, καθώς οι παραιτήσεις τους έγιναν δεκτές από το Λευκό Οίκο, αφήνοντας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε πλήρη παράλυση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X