ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καζνέβ: Τρομοκρατικής φύσης η επίθεση στο Λούβρο (upd)

Εντός του μουσείου βρίσκονται «κλειδωμένοι» περίπου 250 επισκέπτες

Kathimerini.gr

Ένας Γάλλος στρατιώτης πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα έναν άνδρα οπλισμένο με ματσέτα που είχε στην πλάτη του δύο σακίδια και επιχείρησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου στο κέντρο του Παρισιού, σε μια επίθεση για την οποία ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική.

Ο άνδρας φώναξε Αλλάχ ακμπάρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) και επιτέθηκε σ` έναν άλλον στρατιώτη στο Καρουζέλ του Λούβρου πριν δεχθεί τα πυρά, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τέθηκε υπό κράτηση και ένα δεύτερο πρόσωπο επειδή συμπεριφερόταν ύποπτα.

Ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ, όντας σε αυτοάμυνα, ανήκει στις δυνάμεις της επιχείρησης «Φρουρός», του γαλλικού στρατού, στο πλαίσιο των αυξημένων ελέγχων των δημόσιων χώρων της πόλης, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του 2015 και του 2016.

Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση έχει τραυματισθεί ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής.

Η επίθεση αυτή ήταν "απ` ό,τι φαίνεται τρομοκρατικού χαρακτήρα", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ.

"Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά έχω αυτή την πληροφορία", πρόσθεσε. Ο δράστης είναι ζωντανός αλλά σοβαρά τραυματισμένος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό, προσθέτοντας ότι τα σακίδια που έφερε δεν περιείχαν εκρηκτικά.

"Ο στρατιώτης πυροβόλησε πέντε φορές", δήλωσε ο Καντό, προσθέτοντας ότι ο άνδρας όρμησε προς τους στρατιώτες και πως έχει τραυματισθεί στην κοιλιά.

"Ήταν επίθεση από πρόσωπο ... που αποτελούσε άμεση απειλή και του οποίου οι πράξεις έδειχναν πως επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό".

Ο εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του πως άρχισε έρευνα για τρομοκρατικό επεισόδιο.

Οι επισκέπτες που βρίσκονταν στο μουσείο τη στιγμή της επίθεσης, περίπου 250 άνθρωποι, κρατήθηκαν σε απόσταση και περιορισμένοι σ` ένα "ασφαλές" τμήμα του μουσείου, σύμφωνα με τον Καντό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X