ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

O Τραμπ συμμορφώνεται με το «πάγωμα» του διατάγματος

Ενεργοποιήθηκε η είσοδος στις ΗΠΑ που είχε ανακληθεί μετά την απόφαση Τραμπ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Συμμορφώνεται η κυβέρνηση Τραμπ με τη δικαστική απόφαση για «πάγωμα» της απαγόρευσης εισόδου στους πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών.

Μολονότι ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά για ανατροπή της απόφασης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως έχει ενεργοποιήσει εκ νέου τις θεωρήσεις εισόδου που είχαν ανακληθεί μετά την υπογραφή του διατάγματος Τραμπ.

Χθες Παρασκευή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αναφέρει πως τις πρώτες επτά ημέρες εφαρμογής των περιορισμών εισόδου είχαν «προσωρινά ανακληθεί» σχεδόν 60.000 βίζες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι δεν ζητά πλέον από αεροπορικές εταιρείες να εμποδίσουν την επιβίβαση πολιτών από τις επτά επίμαχες χώρες σε πτήσεις που έχουν ως προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται ότι πολλοί αερομεταφορείς είχαν ούτως ή άλλως αρχίσει να δέχονται ξανά στα αεροσκάφη τους κατόχους διαβατηρίων από τις επτά χώρες μετά από άτυπη ενημέρωση που είχε γίνει πρωτύτερα από αμερικανούς αξιωματούχους.

Η συμμόρφωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με την εντολή του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ από το Σιάτλ επισημοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε προσωπικά στον «αποκαλούμενο» δικαστή και δήλωσε βέβαιος πως η αναστολή θα ανατραπεί.

Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να ζητήσει παύση εφαρμογής της δικαστικής απόφασης και να ασκήσει έφεση, εάν χρειαστεί.

Η πολύκροτη δικαστική απόφαση, που έχει ισχύ σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια, «πάγωσε» τα δύο κρίσιμα σημεία της εντολής Τραμπ: Την απαγόρευση εισόδου σε όλους τους πρόσφυγες για 120 ημέρες και την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας, της Υεμένης, της Σομαλίας, της Λιβύης και του Σουδάν για 90 ημέρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση