ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στον Τραμπ

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα του με αφορμή το Super Ball

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για ακόμη μια φορά ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την αντίθεση του με τις πολιτικές Τραμπ, και αυτό με αφορμή τον τελικό του αμερικανικού πρωταθλήματος Super Ball.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για τον τελικό αγώνα αναφέρει: «Ας είναι το φετινό Σούπερ Μπόουλ ένδειξη ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης για ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε μεταξύ των άλλων ο ποντίφικας.

Παράλληλα, στο τηλεοπτικό αυτό μήνυμά του, ο Φραγκίσκος θέλησε να προσθέσει: «τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Σούπερ Μπόουλ είναι υψηλού συμβολισμού και αποδεικνύουν ότι μπορεί να οικοδομηθεί η κουλτούρα της συνάντησης και ο κόσμος της ειρήνης.

Η συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα μας βοηθά να ξεπεράσουμε την προσωπική μας οπτική της ζωής-και με υγιή τρόπο- μας βοηθά να κατανοήσουμε την σημασία της θυσίας, του να εξελίσσεσαι με σεβασμό και πίστη στους κανόνες».

Είναι η πρώτη φορά που ένας ποντίφικας στέλνει μήνυμα για τον τελικό του «Football League».

Ο Αργεντινός πάπας επέλεξε την μητρική του γλώσσα, τα ισπανικά, για να απευθυνθεί, πρώτα απ΄όλα στους ισπανόφωνους των Ηνωμένων Πολιτειών και να υπογραμμίσει ότι οι χριστιανικές αξίες της αλληλεγγύης και της υποδοχής, πρέπει να γίνονται πάντα σεβαστές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση