ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άσαντ: Η πολιτική Τραμπ έναντι τζιχαντιστών είναι πολλά υποσχόμενη

Στόχος της προεδρίας του Τραμπ η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Είναι πολύ νωρίς να έχουμε απτά αποτελέσματα αλλά σίγουρα είναι πολλά υποσχόμενη η απόφαση του Τραμπ να θέσει ως προτεραιότητα της πολιτικής του καριέρας την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι μπορεί να μειώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους αντάρτες της Συρίας και ότι επίσης μπορεί να βοηθήσει τη Συρία στον αγώνα της κατά του ISIS.

Έχει θέσει ως βασικό στόχο της προεδρίας του τη νίκη έναντι του Ισλαμικού Κράτους και υπέγραψε εκτελεστική εντολή μέσω της οποίας ζητά από το Πεντάγωνο, τους αρχηγούς των Επιτελείων και άλλους φορείς να υποβάλουν προκαταρκτικό σχέδιο για το πώς θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

«Πιστεύω ότι αυτή του η επιλογή είναι ελπιδοφόρα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς για να έχουμε εξελίξεις» δήλωσε ο Άσαντ.

Σε tweet του τη Δευτέρα ο Τραμπ δήλωσε: «Η απειλή από τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία συνιστά πραγματικότητα, απλά κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Τα δικαστήρια πρέπει να δράσουν γρήγορα!».

Ο Άσαντ είπε επίσης ότι η συνεργασία Η.Π.Α.- Ρωσίας ενισχύσει τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών και ότι αυτό θα έχει θετικές επεκτάσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X