ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Συλλήψεις σε πανεπιστήμια και στην Κεντρική Τράπεζα (φώτο)

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις με αστυνομικούς στα τουρκικά πανεπιστήμια

Πάνω από 45 συλλήψεις πραγματοποίησε η τουρκική Αστυνομία μετά από έφοδο στην στην Κεντρικής Τράπεζας Τουρκίας. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες στα κεντρικά κτίρια.

Οι διωκτικές αρχές εντόπισαν λογισμικό το οποίο χρησιμοποιούσαν εργαζόμενοι της Κεντρικής Τράπεζας, οι πραξικοπηματίες και τα μέλη της Οργάνωσης Γκιουλέν.

Βία στα πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και συγκρούσεις με αστυνομικούς στα τουρκικά πανεπιστήμια. Χιλιάδες φοιτητές και ακαδημαϊκοί διαδηλώνουν και υψώνουν την φωνή του κατά του νέου κύματος εκκαθαρίσεων στον ακαδημαϊκό κόσμο της Τουρκίας.

Στην Άγκυρα τα επεισόδια έχουν βίαιο χαρακτήρα, με αστυνομικές δυνάμεις να έρχονται αντιμέτωπους με φοιτητές και πανεπιστημιακούς.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ποδοπατούν τις τήβενους που είχαν αφήσει στο δάπεδο οι ακαδημαϊκοί και εισβάλλουν στο πανεπιστήμιο για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Οι φοιτητές αντιδρούν στο γεγονός ότι έχουν «ξηλωθεί» στην κυριολεξία τμήματα-καμάρι της Τουρκίας όπως το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Υπάρχουν μέλη του ΑΚΡ που δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους απέναντι στις νέες εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση