ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκτέλεσαν ραδιοφωνικό παραγωγό ενώ μετέδιδε live μέσω Facebook

Δημοσιογράφος και διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού δολοφονήθηκαν από έναν άγνωστο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας δημοσιογράφος και ο διευθυντής ενός ραδιοφωνικού σταθμού της Δομινικανής Δημοκρατίας δολοφονήθηκαν από έναν άγνωστο την καθώς έκαναν εκπομπή και ενώ αναμεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Ο συνταγματάρχης Γουίλιαμ Αλκανταρά, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Σαν Πέδρο δε Μακόρις ανέφερε «μέχρι στιγμής έχουμε δυο νεκρούς». Το Σαν Πέδρο δε Μακόρις είναι μια επαρχία που απέχει 61 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας του Σάντο Ντομίνγκο.

Τα θύματα είναι ο Λούις Μανουέλ Μεντίνα, σχολιαστής του ειδησεογραφικού προγράμματος «Μιλένιο Καλιέντε, και ο Λεοντίνας Μαρτίνες, δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 103,5 FM. Ενώ η Νταγιάνα Γκαρσία, γραμματέας του σταθμού, τραυματίστηκε από τα πυρά.

Στο βίντεο το οποίο αναμεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook φαίνεται ο Μαντίνα να διαβάζει ειδήσεις στο μικρόφωνο ενώ στο βάθος ακούγονται πυροβολισμοί.

Ο Μεντίνα συνεχίζει κανονικά την ανάγνωση και κάποια στιγμή κοιτάζει ανήσυχος κάποιον που εισβάλει στο στούντιο. Λίγο πριν διακοπεί η μετάδοση μια γυναίκα φωνάζει.

Η δολοφονική επίθεση αναμεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook. Στο βίντεο φαίνεται ο Μεντίνα να διαβάζει τις ειδήσεις στο μικρόφωνο. Ακούγονται στο βάθος δύο πυροβολισμοί αλλά ο δημοσιογράφος συνεχίζει για λίγα δευτερόλεπτα τη δουλειά του."tiros, tiros, tiros" ("πυροβολούν, πυροβολούν") και μετά η εικόνα διακόπτεται.

Εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό ισχυρίστηκαν ότι ο δράστης αρχικά σκότωσε τον διευθυντή στο γραφείο του και στη συνέχεια πήγε στο στούντιο για να σκοτώσει τον δημοσιογράφο ενώ φεύγοντας πυροβόλησε την γραμματέα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση