ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Καταιγίδα Ντόρις πλήττει τη Βρετανία

Προειδοποιήσεις για κίνδυνο ατυχημάτων έχουν εκδώσει οι αρχές στη Βρετανία

ΚΥΠΕ

Προειδοποιήσεις για προβλήματα στις μετακινήσεις και για τον κίνδυνο ζημιών και ατυχημάτων έχουν εκδώσει οι αρχές στη Βρετανία, η οποία πλήττεται από την Καταιγίδα Ντόρις.

Κύριο χαρακτηριστικό των καιρικών συνθηκών είναι οι θυελλώδεις άνεμοι ταχύτητας έως και σχεδόν 130 χιλιομέτρων την ώρα, που συνοδεύονται από βροχή στο μεγαλύτερο κομμάτι της επικράτειας.

Στη Σκωτία και στη βορειοανατολική Αγγλία αναμένονται και χιονοθύελλες, με χιόνι που ενδεχομένως θα φτάσει και τα 15 εκατοστά κατά τόπους. Στα πιο ορεινά, το χιόνι μπορεί να φτάσει και τα 30 εκατοστά.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει ότι οι άνεμοι είναι δυνατόν να προκαλέσουν ζημιές σε κτίρια, με ασταθείς στέγες να παρασύρονται.

Η Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμων έχει θέσει σε ισχύ συναγερμό, καλώντας τους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Συστήνεται δε να αποφεύγουν σημεία αυτοκινητοδρόμων που είναι πλήρως εκτεθειμένα στους ανέμους.

Από το πρωί ανακοινώνονται ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων από πολλά βρετανικά αεροδρόμια, ενώ και τα τρένα κινούνται με χαμηλότερες του κανονικού ταχύτητες.

Οι αρχές έχουν καλέσει το επιβατικό κοινό να είναι επίσης προετοιμασμένο για ακύρωση δρομολογίων πλοίων.

Στην Ιρλανδία ήδη 46.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Η καταιγίδα έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά από την ανοιξιάτικη Δευτέρα, κατά την οποία καταγράφηκε ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 18,3 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο.

Η Καταιγίδα Ντόρις αναμένεται να φύγει από τη Βρετανία το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο θυελλώδεις άνεμοι από τον Ατλαντικό θα φέρουν περισσότερη βροχή το Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X