ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Λε Πεν αρνήθηκε να ανακριθεί για το σκάνδαλο με την Ευρωβουλή

Παρουσίασε την έρευνα ως απόπειρα εκτροχιασμού της προεκλογικής εκστρατείας της

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αρνήθηκε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν να ανακριθεί από την Αστυνομία σχετικά με τις καταγγελίες ότι καταχράστηκε χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να πληρώνει τους μισθούς του σωματοφύλακα και της προσωπάρχου της.

Η κ. Λε Πεν παρουσίασε την έρευνα απόπειρα εκτροχιασμού της προεκλογικής εκστρατείας της, λιγότερο από δύο μήνες από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι έως τώρα δημοσκοπήσει τη θέλουν να κερδίζει τον πρώτο γύρο αλλά να ηττάται με μεγάλη στον δεύτερο.

«Δεν πρόκειται να ανταποκριθώ [σε κλήση] κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Αυτή την περίοδο, δεν μπορεί να υπάρξει η απαραίτητη ουδετερότητα ή ηρεμία ώστε το δικαστικό σύστημα να λειτουργήσει σωστά», είπε, σύμφωνα με το BBC.

Δικηγόρος της κατήγγειλε στους «Financial Times» πως η γαλλική Δικαιοσύνη «επιταχύνει τεχνηέντως» την ανακριτική διαδικασία πριν τις κάλπες.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου έχει το δικαίωμα να απορρίψει κλήση της Αστυνομίας, καθώς απολαμβάνει ασυλία ως μέλος της Ευρωβουλής. Ο σωματοφύλακας και η προσωπάρχης έχουν ήδη εξεταστεί και η έρευνα σε βάρος τους εξελίσσεται.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει πως η κ. Λε Πεν δαπάνησε περισσότερα από 300.000 ευρώ κοινοτικών κονδυλίων για τη μισθοδοσία των δύο υπαλλήλων της, μολονότι αμφότεροι δεν εργάζονταν πραγματικά στην Ευρωβουλή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση