ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Εμφύλιος πόλεμος στο UKIP

Ο Φάρατζ εξέφρασε έντονα τη άποψη ότι ο Κάρσγουελ θα πρέπει να τεθεί εκτός

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εσωκομματική κρίση έχει ξεσπάσει στο ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας UKIP στη Βρετανία με επίκεντρο την αντιπαράθεση μεταξύ του μοναδικού βουλευτή του κόμματος Ντάγκλας Κάρσγουελ και του τέως ηγέτη Νάιτζελ Φάρατζ.

Γράφοντας στην Daily Telegraph ο κ. Φάρατζ εξέφρασε έντονα τη άποψη ότι ο κ. Κάρσγουελ θα πρέπει να τεθεί εκτός UKIP, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση απειλείται η ύπαρξη του κόμματος.

Η κόντρα μεταξύ των δύο πολιτικών κρατά σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ο βουλευτής της περιφέρειας Κλάκτον του Έσεξ αυτομόλησε από το Συντηρητικό Κόμμα το 2014 για να ενταχθεί στο UKIP.

Ο κ. Κάρσγουελ, που κέρδισε την πρώτη βουλευτική έδρα για το UKIP στις εκλογές του 2015, έχει κατηγορηθεί από υποστηρικτές του πρώην ηγέτη του κόμματος ότι εμπόδισε προσπάθειες να εξασφαλιστεί η απονομή τιμητικού τίτλου στον κ. Φάρατζ.

Η Telegraph αποκάλυψε email του κ. Κάρσγουελ που σχολίαζε ειρωνικά ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ άξιζε έναν τίτλο «για τις υπηρεσίες του στους συγγραφείς πρωτοσέλιδων τίτλων».

Η κρίση κλιμακώνεται μετά από τη δήλωση του βασικού χρηματοδότη του κόμματος και στενού φίλου του κ. Φάρατζ, Άαρον Μπανκς ότι προτίθεται να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στην έδρα του Ντάγκλας Κάρσγουελ, χωρίς να διευκρινίσει αν θα το κάνει ως ανεξάρτητος ή εάν θα διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου του UKIP.

Το κόμμα βρίσκεται σε αναταραχή μετά από την απρόσμενη παραίτηση του Νάιτζελ Φάρατζ λίγο μετά από το δημοψήφισμα του Brexit. Πολλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι μετά από την επιτυχημένη εκστρατεία για έξοδο από την ΕΕ υπό τον κ. Φάρατζ, το UKIP δυσκολεύεται να ενωθεί πίσω από μία πολιτική κατεύθυνση.

Στις εμβόλιμες εκλογές στο Στόουν-ον-Τρεντ την περασμένη εβδομάδα ο νέος ηγέτης του κόμματος Πολ Νάταλ απέτυχε να καρπωθεί την απογοήτευση πολλών ψηφοφόρων των Εργατικών, μένοντας εκτός Βουλής και επιδεινώνοντας το κλίμα στο εσωτερικό του UKIP.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X