ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιούνκερ: Ντροπή οι δηλώσεις Ερντογάν περί ναζιστικής Γερμανίας

Η σημερινή Γερμανία δεν συγκρίνεται με τη ναζιστική Γερμανία, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Kathimerini.gr

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί «ναζιστικών πρακτικών» εκ μέρους της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καταδίκασε με δριμύτητα τα όσα ανέφερε ο Ερντογάν με αφορμή τη ματαίωση πολιτικών συγκεντρώσεων στη Γερμανία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Τουρκία.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι η σημερινή Γερμανία συγκρίνεται με τη ναζιστική Γερμανία. Είναι ντροπή», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

«Εκπλήσσομαι από τις δηλώσεις που ακούω από την Τουρκία. Όταν ο Τούρκος πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι η σημερινή Γερμανία είναι χειρότερη από τη ναζιστική Γερμανία, δεν μπορώ να το αποδεχθώ» τόνισε ο Γιούνκερ. «Οι γονείς μας και οι παππούδες μας βίωσαν τη γερμανική κατοχή» υπενθύμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, που γεννήθηκε το 1954.

Αντίδραση Τουρκίας

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος τον κάλεσε να «παραμείνει πιστός στον ρόλο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Δουλειά του δεν είναι να λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης» σχολίασε ο Τούρκος υπουργός με ανάρτησή του στο Twitter, κατηγορώντας ότι χρησιμοποιεί «την ίδια γλώσσα με εκείνη που χρησιμοποιούν οι ρατσιστές εναντίον της Τουρκίας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση