ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δοκιμάζονται οι σχέσεις Ελβετίας- Τουρκίας

Ματαίωση της επίσκεψης Τσαβούσογλου ζητά το καντόνι της Ζυρίχης

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ματαίωση της άφιξης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελβετία, ζήτησε από τις ομοσπονδιακές αρχές το καντόνι της Ζυρίχης.
Το αίτημα, για το οποίο προβάλλονται λόγοι ασφάλειας, περιλαμβάνεται σε επιστολή του υπουργού Ασφαλείας του καντονίου της Ζυρίχης.

Εξηγείται ότι, δεδομένων των εξαιρετικά αμφιλεγόμενων συζητήσεων των τελευταίων ημερών, με αφορμή την επίσκεψη του τούρκου υπουργού στην Γερμανία, οι αρχές αναμένουν μαζικές διαδηλώσεις και κατά το ταξίδι του Τσαβούσογλου στην Ελβετία.

Υπογραμμίζεται ότι ακόμα και με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς να σημειωθούν ταραχές.
Ο Τσαβούσογλου αναμένεται να μεταβεί στην Ελβετία την Κυριακή.

Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελβετία

Τούρκοι υπήκοοι με διπλωματικά διαβατήρια, έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, σύμφωνα με την εφημερίδα Tages-Anzeiger, που χαρακτηρίζει το θέμα ως πιθανή δοκιμασία για τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Μεταξύ αυτών είναι και ο δεύτερος τη τάξει Τούρκος διπλωμάτης στη Βέρνη, με την οικογένειά του, αφότου αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τη διαταγή να επιστρέψει στη χώρα του, φοβούμενος ότι θα πέσει θύμα της ευρείας επιχείρησης εκκαθάρισης ατόμων που θεωρούνται ότι αντίκεινται στον Ερντογάν.

Η είδηση μεταδόθηκε ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σκοπεύει να εκφωνήσει λόγο σε συμπατριώτες του στη Ζυρίχη το Σαββατοκύριακο, με τις αρχές της πόλης να ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την ματαίωση της συγκέντρωσης για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση