ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσαβούσογλου: Δεν υποκύπτουμε σε «φασίστες» σαν τον Βίλντερς

Ο ολλανδός πολιτικός έχει ταχθεί εναντίον της επίσκεψης τούρκων αξιωματούχων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο λαϊκιστής ολλανδός πολιτικός, φαβορί για την πρώτη θέση στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας, έχει ταχθεί ανοιχτά εναντίον της επίσκεψης τούρκων αξιωματούχων σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα του Απριλίου.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποκύψει σε «φασίστες και ρατσιστές» όπως ο ολλανδός εθνικιστής πολιτικός Γκερτ Βίλντερς, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου σχεδιάζει να μεταβεί στην Ολλανδία για να παροτρύνει την εκεί τουρκική παροικία να ψηφίσει υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης που θα ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Βίλντερς όμως έχει ταχθεί ανοιχτά εναντίον της επίσκεψης τούρκων αξιωματούχων, αποκαλώντας τον κ. Ερντογάν «δικτάτορα».

«Θα πάω στην Ολλανδία, κανένα τέτοιο εμπόδιο δεν μπορεί να μας σταματήσει», είπε τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου.

Νωρίτερα, υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο κ. Τσαβούσογλου σχεδίαζε να ακύρωσε προγραμματισμένη εμφάνισή του στο Ρότερνταμ.

Ο κ. Βίλντερς είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας την επόμενη εβδομάδα, στις 15 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων, έχει προτείνει την απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους μετανάστες. Ωστόσο, όλα τα μεγάλα κόμματα έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα συνεργαστούν μαζί του για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Το εκλογικό σύστημα στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης είναι η απλή αναλογική, και ο κ. Βίλντερς αναμένεται να κερδίσει περίπου 25 από τις τουλάχιστον 76 έδρες που χρειάζεται ώστε να έχει αυτοδυναμία στην 150μελή κάτω Βουλή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X