ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλήρης στήριξη Μέρκελ για επανεκλογή Τουσκ

Η επανεκλογή Τουσκ είναι μήνυμα σταθερότητας ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ

ΠΗΓΗ: CNN

Μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζει την τυχόν επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Οι αρχηγοί των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα για τη διημερή Σύνοδο Κορυφής, όπου αναμένεται να επανεκλεγεί ο Τουσκ στην προεδρία τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Σήμερα θα λάβουμε μια απόφαση αναφορικά με την επανεκλογή για μια νέα θητεία δυόμιση ετών του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θεωρώ την επανεκλογή του μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της ΕΕ», σημείωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Η Άνγκελα Μέρκελ, πρόσθεσε ότι η ΕΕ χρειάζεται πολιτικές που βασίζονται στο ελεύθερο εμπόριο, ενώ πρόσθεσε ότι το μπλοκ πρέπει να επιδιώξει συμφωνίες με άλλες χώρες ώστε να διασφαλίσει ότι δε θα απομονωθεί.

«Αν και παρατηρούμε ότι σε κάποια μέρη του κόσμου αυξάνεται η επιρροή της εθνικιστικής προσέγγισης και του προστατευτισμού, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να κλειδωθεί στον εαυτό της και να αποσυρθεί», επεσήμανε. «Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει το άνοιγμά της προς τον κόσμο, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμπορική της πολιτική», υπογράμμισε η Μέρκελ.

Απειλές από την Πολωνία για επανεκλογή Τουσκ

Απειλές εξαπέλυσε η Πολωνία για τυχόν επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η ψηφοφορία να μην διεξαχθεί σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Βίτολτ Βαζικόφσκι στο τηλεοπτικό δίκτυο TNV24, τονίζοντας παράλληλα πως «θα ενημερώσουμε τους εταίρους μας ότι θα απειληθεί όλη η Σύνοδος, αν αναγκαστούμε να ψηφίσουμε».

«Στείλαμε στους Γερμανούς ένα μήνυμα για να τους πούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να εκλέξουμε σήμερα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», πρόσθεσε ο Βαζικόφσκι, διαβεβαιώνοντας ότι «συνεχίζονται οι συναντήσεις που αφορούν τη στήριξη στους υποψήφιους».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση