ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Ο ναζισμός αναστήθηκε στη Δύση

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Τουρκίας -Ολλανδίας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Τουρκίας -Ολλανδίας μετά την απέλαση της τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων και τη διάλυση από τις ολλανδικές αρχές συγκεντρωσης Τούρκων το βράδυ κοντά στο τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ.

Είχε προηγηθεί η άρνηση της Χάγης να δώσει άδεια προσγείωσης στο αεροσκάφος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γεγονός που προκάλεσε την οργή της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, με αφορμή την διπλωματική διένεξη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Τουρκία και Ολλανδία, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «ο ναζισμός ζει στην Ολλανδία, ο ναζισμός αναστήθηκε στη Δύση».

Ο Ερντογάν προειδοποίησε μάλιστα την Χάγη ότι θα πληρώσει το τίμημα για το πλήγμα που προκάλεσε στις τουρκο-ολλανδικές σχέσεις.

«Θα πληρώσουν στα σίγουρα το τίμημα και επιπλέον θα διδαχθούν τι πραγματικά σημαίνει διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια μίας τελετής βράβευσης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε αντίθετα τη Γαλλία επειδή έδωσε άδεια για επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Γαλλία δεν έπεσε σ' αυτή την παγίδα», δήλωσε σχετικά

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα εναντίον της Ολλανδίας μέχρι η τελευταία να απολογηθεί σε διπλωματικό επίπεδο» δήλωσε νωρίτερα ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών υποθέσεων, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά χαρακτήρισε την απέλαση της χυδαία και σκληρή ενώ παράλληλα η Τουρκία προειδοποίησε την Ολλανδία ότι θα απαντούσε με τον σκληρότερο δυνατό τρόπο σε αυτά τα γεγονότα.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους επί γαλλικού εδάφους, πριν εμφανιστεί δημοσίως σε μία ομιλία του στην πόλη Μες της βορειοδυτικής Γαλλία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι περιμένει από τις ευρωπαϊκές χώρες να καταδικάσουν την φασιστική πράξη της Ολλανδίας, ενώ το ίδιο δήλωσε και η τουρκική προεδρία.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκλιμακωθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, υπογράμμισε ωστόσο ότι η Ολλανδία δεν πρόκειται να επιτρέψει στον εαυτό της να εκβιάζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση