ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σκληρή αντιπαράθεση Ρούτε – Βίλντερς στην Ολλανδία

Η ολλανδοτουρκική διπλωματική κρίση επισκίασε όπως ήταν φυσικό άλλα θέματαω

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σκληρή ήταν η αντιπαράθεση στην κρίσιμη τηλεμαχία του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, και αρχηγού του VVD (Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία), με τον ακροδεξιό Γκερτ Βίλντερς επικεφαλής του PVV (Κόμμα για την Ελευθερία) δύο ημέρες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές.

Η ολλανδοτουρκική διπλωματική κρίση επισκίασε όπως ήταν φυσικό άλλα θέματα. Ο Βίλντερς κατηγόρησε τον Ρούτε ότι δεν έλαβε σκληρότερα διπλωματικά μέτρα κατά των Τούρκων, λέγοντας ότι ο Τούρκος πρέσβης έπρεπε να είχε απελαθεί από την Ολλανδία. Ο πρωθυπουργός απάντησε ειρωνικά ότι «εδώ φαίνεται η διαφορά μεταξύ κάποιου που τουιτάρει και κάποιου που κυβερνά τη χώρα».

Ο ακροδεξιός ηγέτης όμως επέκρινε τον Μαρκ Ρούτε και για τα οικονομικά πεπραγμένα του, δηλώνοντας ότι η οικονομία πάει καλύτερα, αλλά οι πολίτες δεν το καταλαβαίνουν. Ο αρχηγός του PVV δήλωσε ότι ο Ρούτε είναι αναξιόπιστος, υπενθυμίζοντας ότι προ πέντε ετών είχε μιλήσει για περικοπές στους φόρους, υπόσχεση που δεν τήρησε.

O Ολλανδός πρωθυπουργός απάντησε ότι το κόμμα του ότι όταν η χώρα βρέθηκε σε κρίση, το 2012, δεν ανέλαβε τις ευθύνες του και προτίμησε να κρυφτεί, βάζοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. «Πρέπει να έχεις θράσος για να μιλάς για αξιοπιστία» είπε ο Βίλντερς, απευθυνόμενος στον Ρούτε.

Στην εκτίμηση ότι η Άγκυρα δεν επιχειρεί να επηρεάσει τις ολλανδικές εκλογές της Τετάρτης προχώρησε πάντως νωρίτερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός..

Ο Μαρκ Ρούτε παραδέχθηκε επίσης ότι υπάρχει «σοβαρή πιθανότητα» να κερδίσει τις εκλογές της Τετάρτης ο Γκερτ Βίλντερς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση