ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Ξέρουμε τους Ολλανδούς από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέδεσε τη Χάγη με την φοβερή σφαγή στη Σρεμπρένιτσα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Ολλανδία συνδέεται με τη Σρεμπρένιτσα επειδή ολλανδοί κυανόκρανοι είχαν επιφορτιστεί με την προστασία των αμάχων που είχαν καταφύγει σε δήθεν ασφαλή ζώνη.

Νέα σφοδρή επίθεση στην Ολλανδία εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνδέοντας τη Χάγη με την φοβερή σφαγή στη Σρεμπρένιτσα και κατηγορώντας την ολλανδική κυβέρνηση για «τρομοκρατία».

«Η Ολλανδία δεν μας εξέπληξε, ήδη γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τη συμπεριφορά των Ολλανδών, τα γνωρίζαμε από το ρόλο τους στη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.

«Κανείς δεν πρέπει να μας δίνει μαθήματα μερί ήθους, ειδικά από αυτούς που έχουν αίμα στα χέρια τους», προσέθεσε ο τούρκος πρόεδρος, δίνοντας εκ νέου συνέχεια στην αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Ολλανδία συνδέεται με τη Σρεμπρένιτσα επειδή ολλανδοί κυανόκρανοι είχαν επιφορτιστεί με την προστασία των αμάχων που είχαν καταφύγει σε δήθεν ασφαλή ζώνη, όμως απέτυχαν παταγωδώς με συνέπεια οι σερβο-βοσνιακές δυνάμεις να σφάξουν περίπου 8.000 αθώους – κυρίως άνδρες και ανήλικα αγόρια. Το στίγμα της Σρεμπρένιτσα κυνηγά τη Χάγη έκτοτε, έχοντας προκαλέσει την παραίτηση τουλάχιστον μίας κυβέρνησης.

Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε μάλιστα την Ολλανδία για κρατικά υποστηριζόμενη τρομοκρατία, σημειώνοντας πως η απόφαση της Χάγης να απαγορεύσει σε δύο τούρκους υπουργούς να μιλήσουν δημοσίως έβλαψε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν είναι πια μπλοκ νόμων και ελευθεριών», είπε, σύμφωνα με τη «Sabah».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση